Breskve su miljenice ljeta, sočno, nutritivno bogato i niskokalorično voće. Osim što ih obožavamo svježe, pogotovo za vrijeme ljetnih vrućina, breskve su savršen dodatak ljetnim receptima.
Kad govorimo o njihovom utjecaju na naš organizam, breskve hrane tijelo iznutra, a kožu i kosu čine blistavom. Bogate su beta-karotenom, vitaminom A, C i E pa ćete kao jedan od sastojaka na beauty proizvodima često vidjeti i ekstrakt breskve. Pazite li na unos kalorija, zamijenite bananu u smoothieju breskvama, dodajte ju u energetske pločice i kolače za poboljšanje teksture, a možete napraviti i domaći sladoled koji će se razgrabiti u trenu.
Kako se ljeto bliži kraju, tako se bliži kraj sezone breskvi pa je pravo vrijeme da ih iskoristite u još jednom odličnom ljetnom receptu i zasladite si ovu tmurnu i kišnu nedjelju. Recept smo pronašli na stranicama Zare Home, a donosimo ga u nastavku.
Breskve u pećnici sa sladoledom od vanilije
Sastojci:
Za 6 osoba | 10 min | Jednostavno
- 6 breskvi
- 1 pakiranje sladoleda od vanilije
- 10 dkg meda
- 6 malih keksa od maslaca
- 2 grančice timijana
- 1 limun
- 5 dkg maslaca
Priprema:
Prepolovite breskve i odstranite im košticu. Složite ih u zdjelicu.
U loncu otopite maslac. Prelijte breskve toplim maslacem. Stavite breskve u pećnicu ili na žar 10 minuta.
U loncu otopite med zajedno s timijanom i sokom od polovice limuna. Ostavite da odstoji 30 minuta.
U međuvremenu smrvite kekse od maslaca. U tanjur posložite breskve s jednom kuglicom sladoleda od vanilije u sredini. Pospite smrvljenim keksima, dodajte med i ukrasite grančicama timijana.
Još odličnih recepata s breskvama pronađite ovdje.
Foto: Zara Home