Journal Man: Kako se odijeva hvarski dandy?

Journal Man: Kako se odijeva hvarski dandy?

„Forski Dandy“ bezvremenska je modna priča inspirirana odijevanjem Hvarana. Reinterpretacijom estetike 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, intervencijom na kroju, te dodavanjem kolora i sportskih elemenata, cilj dizajnera Tonija Rica bio je inovirati siluetu i prilagoditi se zahtjevima novog doba.

Pronalaženje inspiracije u dandizmu kao idealu u odijevanju i ponašanju, logička je nadogradnja u izradi ove muške kolekcije.

Elementi dandističke perfekcije uvijek se iznova otkrivaju i ugrađuju u suvremeni izričaj.

Dandy je perjanica suvremene mode. Pravi Dandy njeguje kult vlastite osobnosti. To je zapravo karizma jednog nutarnjeg promišljanja koja se odražava u savršenom obličju odijevanja.

“Danas je moda podložna brzim mijenama, masovna proizvodnja odjevnih komada upitne kvalitete dovodi do ekološke katastrofe. Upravo zato baziram se na izradi održive kolekcije, imune na prolazne trendove, stavljajući na prvo mjesto kvalitetu materijala kako bi komadi koje napravim trajali desetak pa i više godina”, otkriva dizajner.

Ova modna kampanja smještena je na nekoliko lokacija u gradu Hvaru i obližnjim selima Malo i Velo Grablje, ukazujući tako na spoj mukotrpnog rada i uživanja u životu hvarskog Dandya koji je kroz desetljeća bio simbol profinjenosti kombiniranjem stilova koji su prekomorskim putevima stizali u Hvar iz Europe i svijeta.

Fotografije potpisuje fotograf Dino Markić, a uz stalne modele Juru, Marina i Dominika pojavljuju se i nova lica Bepo i Toni. U nekoj od scena pojavljuje se i sam dizajner.

Modni dizajner: Toni Rico

Fotograf: Dino Markić

Modeli: Jure Radnić, Marino Miličić, Dominik Vučetić, Bepo Poparić i Toni Buratović

Šešir: Nikolina Radnić

Učitati još
Zatvori