Zara Home jedna je od omiljenih adresa gdje uvijek rado svratimo u potrazi za raznim detaljima i sitnicama za dom. A unazad godinu i pol dana na stranicama ovog high street brenda možemo pronaći i raznolike recepte. To uvijek budu sezonski recepti s aktualnim, sezonskim namirnicama koje možemo rekreirati kod kuće ili nam mogu poslužiti za inspiraciju.
Novi Zara Home recepti za ljeto
Nedavno je tako Zara Home predstavila 5 novih ljetnih recepata, kao stvorenih za tople ljetne dane i večeri. Riječ je o laganim jelima sa sezonskim namirnicama. Od predjela se možete okušati u pripremi domaćeg sira od jogurta s pečenim mrkvama, zanimljivoj kombinaciji kreme od špinata, graha i mente s burattom i šumskim voćem te školjkama na pari s umakom od bilja.
Za desert isprobajte omiljenu ljetnu tortu – Pavlovu – u verziji s poširanim marelicama i lavandom. A za sve one vruće ljetne večeri, kad vam prijatelji dođu na druženje, pripremite punč od narančina cvijeta i meda u koji ide džin, sok od limete, grejpa i brusnice i još puno finih sastojaka.
U nastavku prenosimo recept za Pavlovu s marelicama i lavandom, a sve ostale recepte možete pronaći ovdje.
Pavlova s marelicama i lavandom
Sastojci:
(za 2 osobe/20 minuta/jednostavno)
Smjesa od bjelanjaka:
- 150 g šećera u prahu
- 140 g bjelanjaka
- 2 žličice bijelog octa
- 1 prstohvat soli
Vrhnje od ovčjeg mlijeka:
- 180 g vrhnja od sirova mlijeka
- 180 g jogurta od ovčjeg mlijeka
- 1 štapić vanilije
- 6 marelica
- 20 cl vode
- 200 g šećera
- 2 žličice suhe lavande ili bilo koje druge suhe aromatične biljke (verbena, estragon, timijan, ružmarin itd.)
- Cvijeće i klice
Priprema:
Smjesa od bjelanjaka:
U bjelanjke dodati prstohvat soli i ocat te istući. Nastaviti tući i u tri navrata umiješati šećer u prahu. Smjesa od bjelanjaka mora biti čvrsta i biserno bijela. Slastičarsku vrećicu napuniti smjesom od bjelanjaka te stisnuti kremu u spiralu, do formiranja kruga od 10 do15 centimetra. Peći 20 – 30 minuta na 130 °C stupnjeva. Smjesa od bjelanjaka iznutra mora ostati mekana.
Vrhnje od ovčjeg mlijeka:
Mikserom tući vrhnje s vanilijom te nježno umiješati jogurt od ovčjeg mlijeka silikonskom špatulom.
Marelice:
U lonac staviti vodu, šećer i lavandu da zavriju. Dodati oguljene i prepolovljene marelice bez koštica i ostaviti da se ohladi.
Prezentacija:
Poslužiti smjesu od bjelanjaka na tanjur, dodati vrhnje od ovčjeg mlijeka u sredinu, posložiti nekoliko ohlađenih marelica te ukrasiti nježnim klicama.
Foto: Zara Home