Odličnih događanja u Zagrebu zaista ne nedostaje pa tako svaki dan možemo birati što slušati, gledati i isprobati na nekom od druženja na otvorenom. Za vrijeme trajanja prvenstava u nogometu, grad se dodatno ispuni uređenim lokacijama za gledanje utakmica pa je tako ovog lipnja po četvrti put otvorena Foodballerka – ovog puta na platou Tuškanac.
Raznoliki program bit će na rasporedu do 12. srpnja, a činjenica da se reprezentacija probila u osminu finala čini Foodballerku odličnim odabirom za gledanje sljedeće tekme – u ponedjeljak u 18 sati.
Što pojesti uz tekmu?
A dok se gleda tekma, treba nešto fino prigristi i popiti. Ovaj je festival poznat po dobroj klopi, svaki put se može pronaći nekolicina favorita koje apsolutno mora probati. Zadovoljna nepca posjetitelja jako su važna i zato su se i chefovi jako potrudili.
Marko Palfi (Asian Garden) donosi azijske fusion specijalitete – japanski sendvič Katsu Sando (svinjski kare u panko mrvicama, tost kruh, zelje/mrkva, Katsu umak, japanska majoneza), gyoze punjene mljevenom svinjetinom i jadranskim kozicama te vege box (spring role od povrća, prženi zeleni čili punjen krem sirom, slatko/kiseli čili umak, japanska majoneza).
Okusi azije, latinske amerike i neizostavni burgeri
Mate Janković (Institut za burgere) predstavio je tri nova burgera od kojih se istaknuo Il Fenomeno (domaće brioche pecivo, 100% junetina hrv. uzgoja, spicy honey mustard, rajčica, bacon, prženi luk, kapula, jalapeno papričicie, iceberg salata), a El Toro je ostao vjeran latino okusima i njihove tacose s mariniranom piletinom morate probati.
Robert Hromalić (Le Kolač) ponovno je povisio slatku ljestvicu i po prvi puta predstavio sladoledne okuse od kojih su se već istaknuli lješnjak/karamela i tamna čokolada.
Osim ića na Foodballerki je svoje mjesto pri vrhu najpopularnijih zauzeo i Kiss My Gin koktel u izvedbi cocktail bara Gingle Bells – gin tonic s višnjom, limetom i ružinim pupoljcima.
Foto: PR