YumYum Paradise: Kremasta juha od cvjetače

YumYum Paradise: Kremasta juha od cvjetače

Kada poželite pojesti nešto fino, toplo i zdravo “na žlicu”, ova kremasta juha od cvjetače je upravo to! Veliki sam obožavatelj pečene cvjetače, pa se morala naći i u juhi. Obožavat ćete ju, vjerujte mi!

Sastojci:

  • 1 glavica cvjetače
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 šalice povrtnog temeljca
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica soka limuna
  • Muškatni oraščić
  • 1 žlica prehrambenog kvasca

Priprema:

Cvjetaču narežite na manje komade, posolite, nauljite i pecite u pećnici 20-ak minuta na 180 stupnjeva.

Na malo maslinovog ulja propirjajte luk i češnjak pa podlijte temeljcem.

Pečenu cvjetaču dodajte u temeljac i kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta da se okusi prožmu.

Cvjetaču prebacite u blender, dodajte sok limuna, maslac, muškatni oraščić, prehrambeni kvasac pa blendajte do glatke teksture.

Savjeti:

Juhu možete pripremiti i na način da cvjetaču, luk i češnjak ispečete u pećnici i potom odmah prebacite u blender zajedno s ostalim sastojcima.

Nakon pečenja odvojite nekoliko ljepših komada cvjetače za dekoraciju.

Ovu juhu možete poslužiti i kao umak uz tjesteninu ili kao paštetu (u tom slučaju stavite manje temeljca da bude gušća).

Recept nam donosi Bruna Vučak s bloga YumYum Paradise. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.

Foto: Bruna Vučak

Učitati još
Zatvori