Ukoliko vam treba ideja za današnji ručak, donosimo vam ovaj recept koji smo pronašli na stranicama Zare Home. Tijesto za raviole trebate izraditi, napuniti ga nadjevom od ricotte i graška te na kraju poslužiti s kaduljom u maslacu i nasjeckanim šparogama.
Možda vam na prvu zvuči komplicirano, ali recept je zapravo vrlo jednostavan, a u okusu ćete uživati.
Sastojci:
(za 4 porcije):
Za tijesto:
- 300 g brašna
- 3 jaja
- sol
Za nadjev:
- 300 g ricotte
- 50 g mladog graška
- 4 šparoge
- 1 ljutika
- sol
- papar
- svježi listići kadulje
- 80 g maslaca
Priprema:
Za pripremu tjestenine brašno istresite u oblik vulkana, dodajte sol i stavite jaja u sredinu. Pomoću vilice mutite jaja kružnim pokretima, istodobno dodajući brašno. Mijesite nekoliko minuta, omotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji 20 min.
Nasjeckajte ljutiku i prijajte je na tavi dok ne poprimi zlatnu boju. Sklonite s vatre te pomiješajte s ricottom, solju, paprom i malo graška (ako je grašak sitan i mekan, nije ga potrebno prethodno kuhati). Ostavite sa strane.
Razvaljajte tijesto tako da bude tanko. Ako nemate aparat za izradu tjestenine, podijelite tijesto na dva jednaka dijela. Dodajte žličicu nadjeva na sredini tijesta, a povrh svakog nadjeva dodajte listić kadulje. Navlažite tijesto oko svakog nadjeva i prekrijte drugom polovicom tijesta.
Pritisnite kako bi zatvorili svaki raviol i izrežite nožem, rezačem tjestenine ili rubom čašice za liker, ovisno o promjeru koji vam najviše odgovara. Raviole ostavite da odstoje otprilike 15 min bez pokrivanja.
Otopite maslac na umjerenoj vatri, pirjajte listiće kadulje dok ne poprime zlatnu boju i ostavite sa strane. Pirjajte šparoge i začinite. Zakuhajte obilnu količinu zasoljene vode. Raviole kuhajte 5 min, ovisno o njihovoj veličini i gustoći tijesta.
Poslužite s kaduljom u maslacu i nasjeckanim šparogama.
Foto: Zara Home