Obožavam ovu štrucu! Toliko je jednostavna, a apsolutno neodoljiva.
Možete ju pripremati u raznim kombinacijama – maslinovo ulje, naranče, med… Obavezno isprobajte, pogotovo sada u sezoni domaćih limuna!
Sastojci:
- 3 jaja
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- ½ žličice soli
- 180 ml ulja
- svježe ribana korica 2 limuna
- žličica naribanog svježeg đumbira
- 120 ml mlijeka
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U duboku zdjelu dodajte jaja, šećer i vanilin šećer pa miksajte na najjačoj brzini sve dok ne posvijetle i udvostruče volumen.
Smjesi dodajte ulje, mlijeko, koricu limuna, đumbir te prstohvat soli. Dobro izmiješajte.
U zasebnoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa ga postepeno umiješajte u smjesu jaja i sjedinite uz pomoć špatule ili kuhače. Prelijte smjesu u kalup obložen papirom za pečenje i pecite 45 – 50 minuta ili sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista.
Ideja za serviranje:
Napravite umak od jednog grčkog jogurta, žlice šećera u prahu i malo vanilije. Sve sastojke dobro promiješajte i po želji izrezanu šnitu štruce prelijte sa žlicom umaka.
Foto: Marija Laća