YumYum Paradise: Zobene kocke s bundevom

YumYum Paradise: Zobene kocke s bundevom

Ovaj ultrajednostavan kolač sa zobenim pahuljicama mi je među omiljenima već duže vrijeme. Radila sam ga sa smokvama, borovnicama, jagodama, malinama, jabukama pa je došao red i na kraljicu jeseni – bundevu!

Ovo mi je bio prvi put da radim nešto ovakvo s bundevom i mogu samo reći da sam oduševljena! Savršeno se ljubi s narančom i začinom za medenjake, a pritom i cijela kuća miriše na jesen, divota!

Zobene kocke s bundevom

Sastojci:

Za podlogu:

  • 150g pirovog brašna
  • 130g zobenih pahuljica
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 1 žličica začina za medenjake
  • Prstohvat soli
  • 50g kokosovog šećera
  • 100ml otopljenog maslaca (ili kokosovog ulja)

Za punjenje:

  • 250g bundeve narezane na kockice
  • Sok i korica jedne naranče
  • 50ml vode
  • 1 žlica javorovog sirupa
  • 1 žličica začina za medenjake

Priprema:

Sve sastojke za podlogu pomiješajte, pa 2/3 smjese utisnite u manji kalup (20x20cm). Sastojke za punjenje pomiješajte u manjem loncu i kuhajte na laganoj vatri dok bundeva ne omekša (po potrebi dodajte još vode) pa smjesu usitnite štapnim mikserom (ili zgnječite vilicom).

Smjesu od bundeve prelijte preko podloge i utisnute u kalup. Po vrhu razmrvite ostatak smjese od podloge i pospite nasjeckanim pekan orasima (ili drugim orašidima po želji).

Pecite 30-ak minuta na 180 stupnjeva. Kad je gotovo, pustite da se ohladi, a zatim poslužite uz javorov sirup.

Savjeti:

  • Ako nemate mali kalup za pečenje, slobodno poduplajte sastojke i pecite u većem.
  • Umjesto zobenih pahuljica možete koristiti i pirove.
  • Umjesto bundeve možete koristiti i neko drugo voće ili gotovi džem/marmeladu po želji.

Recept nam donosi Bruna Vučak s bloga YumYum Paradise. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.

Foto: Simona Svalina

Učitati još
Zatvori