Deserti s kestenom stigli su u zagrebačke slastičarnice – ovo su naši favoriti
Deserti s kestenom stigli su u zagrebačke slastičarnice – ovo su naši favoriti

Deserti s kestenom stigli su u zagrebačke slastičarnice – ovo su naši favoriti

Miris kestena na gradskim ulicama podsjeća na jesen, a bilo da je pečen ili kuhan, uvijek u nama izazove osjećaj ugode i topline. Kesteni ne sadrže gluten, imaju visoku energetsku vrijednost, iznimno su bogati folnom kiselinom i jedino su orašasto voće s vitaminom C. Ako uz to uzmete u obzir da zbog svog sastava pozitivno utječu na raspoloženje, možda u njima pronađete i najfinije oružje za borbu protiv jesensko-zimske depresije.

Kesteni su nezaobilazna jesenska poslastica, a osim kuhanih i pečenih, možemo ih pripremati i kao pire, koristiti kao dodatak juhama i raznim drugim jelima. Svake jeseni posebno se veselimo i desertima s kestenom koje pripremaju poznate zagrebačke slastičarnice. U nastavku smo izdvojili koje slastice s kestenom u glavnoj ulozi ovih dana možete pronaći u njihovim vitrinama.

Kesteni

Orijent

Maksimirska cesta 34, Froudeova 1

Slastičarnica Orijent, koja već godinama slovi kao lider u ponudi kesten kolača, ove jeseni iznenađuje ljubitelje slatkog s čak sedam različitih poslastica s kestenom, uključujući i nekoliko potpuno novih kreacija. Kesten rolada, Maron, Medvedgradska, Martinova, Crna kraljica i Legend o jeseni već su omiljeni klasici, a ove godine predstavljena je i nova slastica koja plijeni pažnju – Mrs. Williams. Tu je i nezaobilazni kesten pire sa šlagom, jedan od najomiljenijih jesenskih deserta koji već nekoliko desetljeća slovi kao kralj jesenske sezone.

Ova monoporcija donosi sofisticiranu kombinaciju jesenskih okusa. Prhka košarica napunjena sočnim Williams kruškama, okupanim u domaćem čaju od bazge, prekrivena je raskošnom kupolom od nježnog kesten moussa.

Mrs. Williams
Slastičarnica Orijent
Maron

Cukeraj

Pakoštanska 12, Gajeva 4, Petrinjska 61

Svježe namirnice i domaća proizvodnja glavne su karakteristike Cukeraja, a ponose se time što sami prerađuju kestene s hrvatskog tržišta. Ako ste se zaželjeli kesten pirea, potražite ga na jednoj od njihove tri lokacije u Zagrebu. U ponudi imaju i tortu od kestena – u kombinaciji sa šlagom i čokoladom idealna je poslastica za ove jesenske dane.

Amélie

Vlaška 6, Duknovićeva 4

Kad se tamnoj čokoladi pogled susretne s markantnim kestenom, sva se topi od užitka – tako je slastičarnica Amélie opisala svoje Kesten kocke koje nećete htjeti propustiti isprobati. Iako u Amélie obično dolazimo uživati u francuskim macaronsima i tortama koje su sve samo ne klasične, omiljena jesenska slastica već nekoliko godina su nam upravo kesten kocke.

Theatrium by Filho

Nikole Tesle 7

Nije riječ o slastičarnici već o restoranu smještenom u atriju Zagrebačkog kazališta mladih, ali prema mnogima, imaju u ponudi najbolji kesten pire u gradu! Chef Filip Horvat izrađuje ih od pečenih kestena koji mu daju intenzivniji okus od onih kuhanih, kreme od mascarponea, a poslužuje se sa sladoledom od kave. Sve se izrađuje ručno, od svježih sastojaka.

Magnolia

Trakošćanska 17 A, Radnička 49, Nova Ves 17

Jesen bez deserta od kestena ne može proći ni u Magnolia slasticama. U ponudi imaju klasičan kesten pire i tortu kesten. Kesten pire možete kušati sa ili bez šlaga, a pravog je old school okusa i u njemu se dosta osjeti rum.

Foto: Pexels, Instagram (@theatriumbyfilho), Slastičarnica Orijent

Učitati još
Zatvori