*Objekt je zatvoren.
Trešnjevka je dobila novo mjesto za uživanje u ukusnim kolačima i slasticama. Nazvana Pierre Sweet Escape, slastičarnica se smjestila na Ljubljanici i u vrlo kratkom roku privukla je pažnju mnogih stanara ovog zagrebačkog kvarta. Kako bismo doznali o čemu se radi, zaputili smo se tamo i iz prve ruke doznali sve o novom slatkom mjestu u zapadnom dijelu gradu.
Pierre Sweet Escape
Priča iza Pierrea počinje s Ivom Steinbauer koju svijet kolača, torti i slastica zanima od malih nogu. Uvijek je ona bila ta koja je pekla kolače prijateljima i obitelji za razne prigode i, kako kaže, oduvijek je gajila posebnu ljubav prema tome. A onda je u jednom trenutku odlučila napustiti uredski posao i potpuno se posvetiti onome što voli. Otišla je na prekvalifikaciju za slastičarku, završila je brojne tečajeve i masterclassove te prije nekoliko godina pokrenula vlastitu proizvodnju kolača. Tako je nastao Pierre koji je ispočetka funkcionirao samo kroz veleprodaju s dostavom, a s vremenom se rodila želja za otvaranjem lokala gdje će ljudi uz šalicu kave uživati u njenim slasticama. Cijeli je projekt podržan od strane Hamag Bicra.
S obzirom da je s Trešnjevkom vezana privatno i poslovno, nije dvojila oko lokacije svog slatkog utočišta. Pronašla je prazan prostor na Ljubljanici 29 i počela stvarati Pierre Sweet Escape koji je zamišljen kao pekarnica i slastičarnica. Trenutno u ponudi imaju samo slastice, ali dio s pekarskim proizvodima samo što nije zaživio.
Torte i kolači od najkvalitetnijih sastojaka
Prostor je uređen vrlo jednostavno, s par crnih i bijelih stolova i dugačkom crnom vitrinom u kojoj ćete pronaći razne fine kolače i torte. Ponuda se mijenja iz tjedna u tjedan, no uvijek postoji nekoliko proizvoda koji čine bazu i kojima ćete uvijek moći zasladiti svoje nepce. Od torti možete birati između cheesecaka, ledenog vjetra i Ferrero torte, a tu su trenutno i mak torta, malina-čokolada torta i tiramisu.
Kolači, za koje Iva sama smišlja recepte, inspirirani su poznatim francuskim slasticama. Vjerojatno ste primijetili da je ime slastičarnice francusko, a posvećeno je slavnom pastry chefu Pierreu Hermeu, nekadašnjem glavnom chefu najpoznatije pariške slastičarnice Ladurée. U Pierreu možete birati između različitih fingersa, tartova, eklera i sl. napravljenih od prirodnih sastojaka bez aditiva i konzervansa te najkvalitetnijih namirnica koje dobavljaju iz Belgije i Francuske. U ponudi su i sitni kolači poput mađarica, mak kocki i raznih keksića, a svaki tjedan dočekat će vas nešto novo. Cijene kolača kreću se od 22 do 29 kuna, a šnitu torte platit ćete između 23 i 26 kuna.
Uz kolač uvijek dobro paše šalica kave, a u Pierreu poslužuju onu male privatne pržionice Livley Roasters.
Uskoro kreću i s pekarskim proizvodima
Mi smo probali Yuzu (limun, pistacija, bijela čokolada 32%, slatko vrhnje, želatina, vanilija, yuzu), Caramelo (lješnjak, čokolada 33,6% i 60,01%, karamel bomboni, badem) i Tonku (badem, bijela čokolada, tonka, maline, mliječna čokolada 35,5%) i teško nam je među njima odabrati favorita. Svi kolači su ukusni, kremasti i za prste polizati, a kad bi baš morali birati, na prvo mjesto bi stavili Yuzu.
Kad se pokrene dio s pekarskim proizvodima, bit će to prava artisan pekarnica u koju ćete moći svratiti po sourdough kruh, brioche peciva, kroasane, perece i slično. U svakom slučaju, Pierre Sweet Escape pravo je osvježenje na Trešnjevci pa svakako svratite po svoj komad kolača!
Foto: Sanja Tušek (Instagram)