Jedan od mojih najdražih jesenskih napitaka je chai latte, odnosno crni čaj s mlijekom i začinima kao što su cimet, đumbir, klinčič, crni papar itd. Chai latte iz Starbucksa je najbolji koji sam do sada pila, a odnedavno je dostupan i u kombinaciji sa tikvom. Kako bismo izbjegli sve nepotrebne arome i šećer koje Starbucks koristi, donosim vam svoju, zdraviju verziju! Crni čaj sam zamijenila kavom, što naravno, ako ne želite, ne morate.
Kako je tikva vladarica jeseni i često se ovih dana sprema, prvom sljedećom prilikom rezervirajte mali komadić za ovaj napitak! Ovako miriše kava u jesen. 🙂
Za 1 napitak potrebno je:
2 žlice pirea od tikve
1 dcl crne kave
2 dcl bademovog mlijeka
1 žličica cimeta
1 žličica meda
1/2 žličice đumbira (začin)
1/2 žličice krupnog papra
1/4 žličice mljevenog klinčića
Priprema:
U mlijeko ulijte kavu, dodajte sve začine i med. Miješajte na vatri do vrenja. Zajedno s tikvom smiksajte u blenderu. Ukrasite s malo cimeta i poslužite vruće!