Restoran Boban otkrio nam je svoj recept za millefoglie – omiljeni desert iz svoje kuhinje
Vrijeme provedeno doma možemo iskoristiti na pregršt načina, a jedan od popularnijih zasigurno je eksperimentiranje u kuhinji. Za sve one kojima nedostaje ručak u omiljenom restoranu, donosimo ideju kako rekreirati djelić atmosfere u udobnosti svog doma. Naime, kultni zagrebački restoran Boban s nama je podijelio recept za svoju izvedenicu popularnog deserta millefoglie. Nekoliko slojeva hrskave korice, fina krema od vanilije i umak od svježih malina – ovo je desert u koji ćete se zaljubiti na prvom zalogaju.
Sastojci i postupak za Millefoglie:
Krema:
- 5 žumanjaka
- 0,5 l mlijeka
- 65 g šećera
- 50 g brašna tip 00
- 1/2 kore limuna
- pola štapića od vanilije
Staviti mlijeko, štapić i koru da se lagano kuhaju. U međuvremenu miksati žumanjke sa šećerom, a prije nego što mlijeko prokuha dodati brašno u izmiksane žumanjke te ih zajedno dodati u smjesu dok ona ne prokuha. Kad se ohladi, razraditi kremu s mikserom i dodati malo mlijeka po potrebi.
Kore:
- 100 g bjelanjaka
- 100 g šećera u prahu
- 50 g bademovog brašna
- 50 g brašna tip 00
- 100 g maslaca
Miksati bjelanjke sa šećerom do čvrste smjese i zatim dodati oba tipa brašna. Kratko miksati, dodati omekšali maslac te sve skupa ponovno lagano miksati. Sa žlicom u krugove veličine 8 do 10 cm mazati smjesu na papiru za pečenje te peći 5 do 6 minuta.
Umak od malina:
- 250 g malina
- 2,5 g mente
- 125 g šećera u prahu
- malo korice limete
Dobro sve izblendati i procijediti.
Millefoglie slažite na tanjur pojedinačno kao fini desert. Prvo slažemo kremu, koricu, pa umak, a postupak ponovimo 2 puta. Dodatno obogatite ovaj lagani desert s jestivim cvjetićem ili svježim malinama na vrhu.
Restoran Boban od danas kreće s opcijom preuzimanja hrane u lokalu i dostavom na vašu kućnu adresu. Kontaktirajte ih na e-mail adresu: boban.restoran@gmail.com i na brojeve telefona 01 4811 549 i 091 4811 560, a novo radno vrijeme je svaki dan od 11h do 22h. Novi jelovnik možete pogledati na njihovoj web stranici, a najnovije informacije možete pratiti na njihovom Instagram profilu.
Od ponedjeljka, 11.5. restoran Boban posluživat će hranu i u objektu, u samom srcu Zagreba.
Foto: Marija Laća