Recept je u suradnji s platformom welovelocal.hr pripremila i napisala Đurđa Protić iz Zvona cateringa.
Losos pripremljen s komoračem daje neki skandinavski štih. Čak i ako ostane za drugi dan, ovako pečen je sjajan.
Sastojci:
- 300 g svježeg filet lososa
- 1 glavica komorača
- 50 grama svježeg boba
- 50 grama cherry rajčica
- majčina dušica, svježi listići komorača
- sol i papar
- 3 žlice ekstra djevičanskog ulja
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Pripremite na plehu papir za pečenje i na njemu slažite redom: maslinovo ulje, lisitiće komorača, rajčice, bob te začine. Nauljite i zatvorite škaroc.
Losos pečemo 15 minuta na 200 stupnjeva.
Nakon što ga izvadimo iz pećnice, stavimo škartoc na tanjur pa garniramo sa svježim lisitićima komorača i dodamo ulje, papar i sol.
Servirajte sa kriškama limuna.
Foto: Đurđa Protić