Recept je u suradnji s platformom welovelocal.hr pripremila i napisala Đurđa Protić iz Zvona cateringa.
Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 5 minuta
Sastojci:
Za salatu:
- 200-300 grama različitih mladih listova salata
- 6 komada baguette
- 200 grama sira camembert (mekani kravlji sir s bijelom pljesni). Delicija, ali ako nemate u frižideru taj sir, možete na bagetu servirati i bilo koji nježni kozji ili kravlji sir koji se lako topi na grillu, serviran na bagetu.
- 50 grama oraha
- 100 grama crnih maslina bez koštice (naravno da je salata s crnim maslinama bolja i ljepše izgleda, ali ako nemate crnih maslina, možete servirati zelene)
Dresing:
- 1 žlica Dijon senfa
- 1 žlica običnog senfa
- 2 žlice jabučnog octa
- 6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Sol, papar
Napomena: sastojke stavite u teglicu s poklopcem i dobro protresite. Na taj način dresing se najbolje poveže i praktičan je kao dresing po svježoj salati.
Upute:
- Na baguette položite o,5 cm debljine sira camembert ili neki drugi koji imate. Položite na lim za pečenje (program grilla).
- Na tanjur servirajte listove salate, orahe, masline i dresing. Dobro promješajete salatu kako bi svi listovi dobili svoj dio dresinga.
- Dodajte baguette sa zapečenim sirom camembert i odmah poslužite ovu toplo-hladnu salatu.
Foto: Đurđa Protić