#WeLoveLocal recept: Banana kruh od čokolade

#WeLoveLocal recept: Banana
kruh od čokolade

Recept je u suradnji s platformom welovelocal.hr pripremila i napisala Anita Vukušić Crevar sa svojom kćeri Gitom (Mini Chef by Sport Educa).

Ovo jedan od onih recepata koji je brz, jednostavan i uvijek ukusan. Svako domaćinstvo, naročito ono s djecom u kući, uvijek ima banane, a za ovaj recept bit će najbolje one prezrele, koje nitko ne voli. U ovom kolaču odgovarat će savršeno.

Proljetni sunčani dani privlače nas van pa je idealno vrijeme za urediti terasu, balkon ili dvorište i guštati u ovom finom zalogaju uz zrake sunca.

U ovaj kolač možete dodavati razne namirnice, a mi smo preuzeli recept moje prijateljice čiji je banana kruh uvijek savršen. U pomanjkanju nekih sastojaka slobodno ubacite svoje. Mi smo tako datulje, koje su u izvornom receptu, zamjenili medom.

Trudimo se poticati hrvatsko gospodarstvo pa nam je glavni izvor za nabavku namirnica stranica welovelocal.hr. Svakim je danom sve više malih proizvođača koji nude svoje domaće proizvode.

Sastojci:

  • 3 žlice rastopljenog maslaca
  • 4 zrele banane
  • 160 g bademovog brašna (možete ga sami izraditi u sjeckalici)
  • 50 g kakao praha
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • prstohvat soli
  • 3 velike žlice meda
  • bademi, lješnjaci, orasi, sušeno voće… po izboru za dekoraciju

Postupak:

  • Zgnječite banane i izmješajte s maslacem, dodajte jaja pa na najmanjoj brzini umješajte kakao, cimet, sol, prašak za pecivo i bademovo brašno.
  • Izlijte u kalup koji obložite papirom za pečenje te posipajte oraščićima po izboru.
  • Pecite na 170 stupnjeva oko 60 minuta.
  • Kada se ohladi poslužite uz čaj, kavu ili šalicu kakaa za najmlađe. Gita obožava marmeladu pa smo je servirali pored kolača.

Foto: Mini Chef by Sport Educa

Učitati još
Zatvori