Jedna od najljepših lokacija za opuštanje i provod u Beogradu bogatija je za ekskluzivni restoran dalekoistočne kuhinje – Sakura. Ovaj suvremeni restoran sa sofisticiranim prizvukom Dalekog istoka objedinio je vrhunske okuse azijske kuhinje i veličanstven pogled na ušće Save u Dunav.
Restoran je ime dobio po japanskoj i kineskoj riječi za trešnjin cvijet koji je simbol za izuzetnu ljepotu, a osnova menija su tradicionalna jela iz Japana, Kine, Vijetnama, Tajlanda, Koreje, ali interpretirana na potpuno moderan način. Sloboda kreativnosti Sakurinog šefa, iskusnog Roya Villalobosa, priznatog znalca azijske kuhinje, koji je u suradnji sa vrhunskim kuharima sticao znanje i iskustvo, osmislio je sofisticiran jelovnik, savršeno izbalansiran, prožet mirisima i bojama daleke Azije.
Sakura u ponudi ima jela kao što su sushi, tajlandski zeleni curry, kineska slatko-kisela svinjetina, carpaccio, svježe meso sa granitom od japanske limete, soya umakom i ikrom od lososa, brancin kao i black cod-bakalar iz japanskog mora. Poseban specijalitet je sladoled od zelenog čaja.
Hedonistički restoran predstavlja široku paletu pića koja obuhvata glamuroznu koktel kartu, te podrum sa preko 1500 vina iz cijelog svijeta. Svi ljubitelji vrhunskih ukusa oduševit će ponuda, a osoblje restorana je posvećeno pružanju jedinstvenog ugođaja kada je u pitanju dobar provod u centru grada.