Restoran The River – specijaliteti mediteranske kuhinje
Ovog ljeta posjetili smo Bluesunov Nestos smješten na popularnoj plaži Duće – samo 15 metara od mora i 2 km od centra Omiša. Prvi je to boutique hotel u lancu koji ima 31 smještajnu jedinicu, od toga 25 soba i šest apartmana, wellness & spa, vanjski grijani bazen, bar i a la carte restoran The River.
I upravo o a la carte restoranu The River sada želimo govoriti… Naime, restoran donosi specijalitete mediteranske kuhinje čiji je maštovit jelovnik temeljen na lokalnoj gastronomiji, osmislio korporativni šef kuhinje Bluesuna, Tomislav Kožić.
Naše gastronomsko putovanje u restoranu The River počelo je s toplim slijedom domaćih njoki s mediteranskim pestom i sotiranim koromačem.
Nakon predjela smo kušali rižoto od bifteka s tikvicama i zapečenim sirom parmezanom što je bila uvertira u file brancina sa žara s povrćem na maslinovom ulju.
Lagana, ukusna, maštovita i elegantno servirana hrana jelovnika restorana The River na pola puta kušanja nas je u potpunosti osvojila!
I nastavili smo dalje. Nakon glavnog jela na red su došle blagodati mediterana i mora te desert.
Mediteranski jelovnik ne bi bio potpun bez škampa na buzaru i salate caprese u kojoj smo uz buratinu, rajčice, pesto od bosiljka kušali još i karamelizirani luk i maćuhice!
Nakon iznimno ukusnih sljedova na red je došao pravi mediteranski desert – tiramisu te jedan klasik kojem nitko ne može odoljeti – cheesecake!
Jela su pratila Stina vina, Plavac, Opol, a posebno smo uživali u Bogondon vinu. Jednostavan, a zanimljiv i ponudom vina zaokružen jelovnik, adut je restorana The River – posjetili ga kao gost hotela ili ako ciljano dođete kušati neki od njihovih mediteranskih specijaliteta.