Vrijeme je marelica! Obzirom da chia puding možemo raditi bilo kada, iskoristimo ovo najljepše vrijeme u godini kako bismo ga kombinirali sa sezonskim voćem. Kokosovo mlijeko je uvijek dobar izvor kada je chia puding u pitanju. ‘Šlag na torti’ su zrnca kakaa, neobrađena i sirova. Imaju visok sadržaj kalija, kalcija, natrija i antioksidanta.
Za dva chia pudinga potrebno je:
350 g marelica
60 g chia sjemenki
4 žličice kokosovog ulja
2 dcl kokosovog mlijeka
2 žličice zrnaca kakaa
Marelice ogulice i okoštite. Koru ne bacajte već je narežite na tanke prutiće. Sve sastojke smiksajte u blenderu, osim kakaa. Zatim smjesu izlije u dvije posudice, ukrasite narezanom korom i zrncima kakaa. Ostavite preko noći u frižideru. Puding možete pojesti za doručak ili ga čuvajte za desert nakon ručka.
Uživajte!