Ledeni park i ove je godine mjesto stvaranja najljepših zimskih uspomena! Uz zabavu na ledu na najvećem klizalištu na otvorenome u ovome dijelu Europe, i ove je godine Ledeni park prava gastro-oaza, s preko 20 ugostitelja koji svakodnevno nude različita jela, od adventskih klasika i tradicionalnih zimskih specijaliteta, do inovativnih slasnih kombinacija iz različitih krajeva Hrvatske i svijeta!
Novost na Ledenom parku je ove godine su ove godine brojni mladi ugostitelji koji svojom gastro-ponudom obaraju s nogu.
ODLIČNA GASTRO PONUDA NA LEDENOM PARKU
Po prvi put na Ledenom parku kuhaju ugostitelji s Lošinja i Cresa, koji spravljaju jedinstvene delicije od creske janjetine i otočke divljači, te zaboravljene starinske slastice, poput olita i grašnjaka. Na njihovoj kućici, koju su nazvali Sretna ovca, može se popiti i čaj od kadulje s medom od otočke kadulje, kao i domaći lošinjski limuncello i kremoncello koji radi chef Marco Sasso. Uz gulaš od veprovine i gulaš od janjetine serviran u kruhu, otočani nude i kobasice od divljači, srne i vepra. “Ako si gladan ko vuk, nađi svoju Sretnu ovcu”, poručuju njeni vlasnici Marko Balentović i Marco Sasso!
U gastro ponudi Adventa u Zagrebu ponovo su delicije viške konobe Težok koja je u ljeto 2017. svakodnevno oduševljavala glavnu postavu filma Mamma Mia 2. Jedan od zaštitnih znakova kućice Viška priča je viška pogača, kao i riblji ražnjići koji kombiniraju povrće i dvije vrste riba, zatim vrhunska autohtona vina otoka Visa – viški plavac mali kao sorta crnog te kuc kao sorta bijelog vina.
Na kućicama Viške priče posjetitelje očekuje čak 14 vrsta autohtonih viških rakija, zatim hroštule i cviti – autohtoni viški kolači, e HIB – energetski kolač od smokve i ljekovitih trava.
Za sve ljubitelje sjajnog roštilja, tu je kućica Grillano, čiji je chef Miki, rođeni Leskovčanin, sedmerostruki pobjednik u spravljanju leskovačkog roštilja. U ponudi su jarunski ćevapi, gurmanske pljeksavice, tri vrste domaćih kobasica te nezaobilazna mućkalica, koja se spravlja od tri vrste mesa, koja se nakon pečenja na roštilju kuhaju u umaku s paprikom, rajčicom i dodatkom domaćeg ajvara!
Gastro-kućica Murter – Vrata Kornata na Ledenom parku po prvi puta ove godine nudi murteranske specijalitete. Brudet od morskog psa sušenog na buri i brudet od hobotnice, burger od vučene janjetine i pašticada to go njihovi su aduti! Za okrjepu, tu je crno kuhano vino s ginom i likerom od borovnica, spravljeno po posebnoj recepturi.
I ove je godine na Ledenom parku kućica T&T, koja je prošle godine oborila rekorde popularnosti sa street sarmom. Ove godine, uveli su novosti u svoju ponudu, pa tako posjetitelji mogu probati pašticadu u pogači, ili pak ulični grah s kobasom, umotan u svježu tortilju! Fran i Marko, vlasnici ove inovativne gastro-kućice, u ponudi imaju i King Buncek – adventsku inačicu ovog tradicionalnog jela, s karameliziranim lukom.
Za slatkoljupce, tu je kućica Čarobni kutak, koja nas mirisima jabuka u šlafroku poput vremenske kapsule vraća u djetinjstvo. „Osim fritula koje su vrlo popularne, htjeli smo začiniti Advent u Zagrebu starim hrvatskim receptom, čiji miris i male i velike obara s nogu. Jabuke koje se tope u hrskavoj korici i začinjene šećerom u prahu i cimetu, čine božićni duh još veselijim“, ističe vlasnica Lea Lucija Radolfi.
Usto, Ledeni park poznat je po svojoj ponudi je švicarskog raclette sira, fritula sa čvarcima i prženim lukom, pomno spremanih burgera i hot-dogova, belgijskih palačinki, vučene svinjetine, gulaša u kruhu, germknedli, kao i brojnih drugih tipičnih zagrebačkih i dalmatinskih slastica.
Ledeni park otvoren je svakoga dana od 10 do 23 sata, a ugostiteljske kućice petkom i subotom rade do 01:00.
Foto:Promo