Početak tjedan obično je hektičan, a svaka minuta jutarnje kave dragocjeno je vrijeme za sebe prije početka radnog dana. Kako bi imali dovoljno energije za sve obaveze koje slijede, potrebno je pojesti pravi doručak. To je već odavno poznato, jer upravo je ovaj obrok najvažniji u danu. Nešto slatko i brzo bolje je nego krenuti u dan bez doručka. Čokoladne pločice od kikirikija odlična su varijanta za zdravi doručak koji ćete moći ponijeti i izvan kuće. Prigodan snack za posao ili školu, čokoladne pločice gotove su za čas. U nastavku potražite recept za najfinije veganske pločice sa samo 4 sastojka.
4 sastojka za najfinije čokoladne pločice
Čokoladne pločice od kikirikija popularne su diljem Amerike. U našim krajevima tek odnedavno su u trgovine stigle gotove verzije omiljenog američkog slatkiša. No, slatki zalogaji ipak su slađi kada ih sami pripremimo jer između ostaloga znamo točno i koje sastojke smo ubacili. Energetske pločice od kikirikija s glazurom od čokolade izvrsne su za doručak, desert, snack ili pak poslijepodnevno tjeranje zimskog bluesa. Kada k tome pridodate činjenicu da su vam potrebna samo 4 sastojka, ne sumnjamo da ćete ove pločice napraviti u velikoj količini kao plan B za alternativne blagdanske slastice.
Sastojci:
- 3 šalice datulja (namočenih i bez koštica)
- 1 šalica maslaca od kikirkija
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 250g tamne čokolade
Upute:
Datulje potopite u vruću vodu. Nakon 15 minuta ubacite ih u blender s malo vode, dodajte maslac od kikirikija i zobene pahuljice te sve dobro izmiksajte do kremaste teksture. Spatulom izvadite smjesu u lim za pečenje koji ste obložili papirom. Utisnite prstima na dno te pecite 8-10 minuta na 180 stupnjeva. U međuvremenu otopite tamnu čokoladu, a kada su gotove prelijte ih čokoladom. Ostavite da se ohladi, a potom premjestite u hladnjak na barem dva sata.
Foto: Instagram