Volim Juliju Turshen koju sam “upoznala” u drugoj kuharici Gwyneth Paltrow It’s All Good na kojoj su surađivale.
Prema New York Timesu, njena zadnja kuharica Small Victories u kojoj je naglasak stavljen na kuhanje kod kuće, proglašena je jednom od najboljih.
Recepti su uvijek jednostavni, ali zanimljivi i više nego privlačni nama koji strastveno kuhamo kod kuće.
Jedan takav recept danas dijelim s vama. Inače, jaja obožavam! Nema kako ih nisam probala ili spremala i ona su moje najdraže brzinsko jelo. Kad ne znam šta ću, jaja ću. 🙂
Recept je toliko jednostavan, a ukusan, da ćete ga puno češće raditi nego što vam na prvu zvuči. Pa krenimo!
Jaja na oko s jogurtom
Sastojci za 1 osobu:
1 jaje
1 žlica grčkog jogurta
1 žlica svježe cijeđenog limunovog soka + za serviranje
1 žličica maslinovog ulja + za serviranje
1 žličica maslaca
Prstohvat soli
Crni papar
1 chili papričica
1 žlica svježe nasjeckanog vlasca
Priprema:
Naravno, jaja količinski možete spremiti koliko želite te ostale sastojke propocionalno povećajte.
Pomiješajte jogurt i limunov sok te smjesu prelijte u posudu u kojoj ćete jaje servirati.
Ispecite jaje na maslinovom ulju i maslacu. Prebacite ga u posudu s jogurtom, posolite, popaprite, prelijte s nekoliko kapi maslinovog ulja i limuna, dodajte chili i vlasac (ja sam koristila peršin, ali vlasac je bolji) te poslužite uz kruh po želji.
Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Uživajte! 🙂