Miris zime, između ostalog, izjednačujemo s mirisom kuhanog vina. Tradicija ispijanja ovog napitka nastavlja se kroz godine i više ne možemo zamisliti odlazak na Advent bez zaustavljanja pored najbliže kućice i degustiranja različitih vrsta koje će nas najbrže zagrijati. Najdraži zimski začini, klinčić, cimet, đumbir u kombinaciji sa slatkim citrusima imaju i opasnu konkurenciju – kuhani gin.
Jednako koliko smo ljeti opsjednuti kombinacijom gina i tonika, toliko zimi obožavamo kuhani gin. S istim ključnim komponentama kao i kuhano vino, sa šalicom iz koje isparava vrući gin rado ćemo se grijati za vrijeme ovih blagdana. A kuhani gin lako možete napraviti i kod kuće. Postoje različite varijante, ali nama je najdraža ova u nastavku.
Zagrijte 200 ml prirodnog soka od jabuke sa žličicom meda, dodajte začine – cimet, klinčić, đumbir, zvjezdasti anis – i pričekajte da zakuha te ugasite plamen. Ulijte 25 ml gina, ubacite na kolutiće narezanu jabuku i poslužite dok je još vruće.
Foto: Unsplash, Pexels