Wine station Trapan dobio bistro
Tijekom Journalovog tjedna u Istri povodom Weekend Media Festivala posjetili smo više gastronomskih i vinskih destinacija, a posebno se istakla vinarija Trapan, službenog naziva Wine station Trapan. Ova postaja namijenjena je svima koji maksimalno i hedonistički uživaju u hrani i vinu. Za desetak dana Wine station Trapan dobiva odličan dodatak koji će razveseliti sve gurmane. Naime, otvora se bistro koji će moći ugostiti sedamdesetak gostiju, tridesetak na sjedećim mjestima, dok će ih četrdesetak moći u jelu i vinima uživati na terasi jako ugodne i neformalne atmosfere.
Bistro vodi hrvatsko-talijanski bračni par Lorena i Ettore Vignandel koji potpisuju dvadesetak jela na meniju i to mesnih, ribljih i onih s predznakom vege. U svojim jelima koriste izričito svježe i sezonske namirnice lokalnih proizvođača, a njihov kulinarski stil opisali bi kao fusion istarske, talijanske i etno kuhinje u modernom ključu. Tri degustacijska menija od 4 ili 6 sljedova koncipirana su na osnovi sljubljivanja s Trapan vinima, a jela kao što su otkošteni brancin u smokvinom listu, obrazi istarskog goveda u redukciji terana i hobotnica alla diavola svakako će zadovoljiti i najzahtjevnije nepce.
Vinariju možete pratiti na trapan.hr te na Facebook stranici.