Sladoled Rollice
Svi volimo sladoled. Još nismo upoznali nekoga tko, ljeti, ne kuša barem kuglicu, dvije sladoleda. Fini sladoled, posebno onaj s prirodnim sastojcima, bez umjetnih dodataka i bojila, nam je najdraži. a još nam je draži ako je po nečemu drugačiji. Naime, volimo isprobavati nove okuse. Rollice je točno takav sladoled i možete ga kušati na gradskoj plaži Prosika u Pagu, na otoku Pagu.
Radi se o tajlandskom načinu pripreme sladoleda koji je hrvatskim kušačima donio Mislav Butković. Radi se o posebnoj pripremi sladoleda gdje se sladoledna baza radi u za to posebno namijenjenom stroju, no rolice sladoleda se pripremaju nešto drugačije. Stroj za izradu sladolednih rolica sastoji se od dvije ploče, odnosno dvije radne jedinice koje se zamrzavaju na temperaturu od -20 Celzijevih stupnjeva, a maksimalna temperatura zamrzavanja može biti -35 Celzijevih stupnjeva. smjesi koja se razmaže na ploči mogu se dodavati razni okusi pa tako sladoled može biti slatki, no i slan pa i ljut!
Foto: Petar Santini