Najfiniji festival talijanske kuhinje u Splitu

Najfiniji festival talijanske
kuhinje u Splitu

ItaliaFest u Splitu

Kao i prošlog ljeta sve posjetitelje, goste, turiste i građane Splita na Prokurativama od sutra, 15. kolovoza pa do 20. kolovoza čeka jedan od svima najdražih gastronomskih festivala u Hrvatskoj – ItaliaFest. Svaki dan od 8 sati do 21 sat moći ćete kušati najfinije delicije koje Italija donosi. Ako ste ljubitelj talijanske i mediteranske kuhinje – svakako ćete doći na svoje. A svi ostali otkrit će čari i fantastične okuse cannola iz Sicilije, specifične kobasice koje nastaju konzerviranjem u spilji, karakteristične za Montepulciano, divovsku mortadellu iz Bologne, masline iz Sicilije, pršut odležan u sijenu iz Toscane, salame i sirevi s tartufima iz Norcije, Umbrije te najbolji parmezan na svijetu.

Sve očaravajuće delicije

Izlagači na svakom štandu predstavljaju jednu talijansku regiju kroz karakteristične prehrambene proizvode. Tako ćete moći degustirati i kupiti sljedeće proizvode iz Toskane:suhomesnati proizvodi od svinjetine, goveđeg mesa i mesa divlje svinje; pršuti, sirevi iz kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka. Iz Umbrije dolaze suhomesnati proizvodi, sviježi i zreli sirevi. Iz Basilicata suhomesnati proizvodi, sirevi i kruh. Puglia donosi suhomesnati proizvodi, sirevi, umaci, povrće u ulju i octu. Calabriase predstavlja sa suhomesnatim proizvodima, sirevima, “nduja” (začinjena kobasica za mazanje), umacima, povrćem u ulju i octu i kruhom. Campania predstavljha suhomesnate proizvode, sireve, tjestenine i kruh. A sa Sicilije dolaze kolači od badema, kanole, marcipan, nugat, različito sušeno voće, Arancini (pržene kuglice od riže), pizze, ručno izrađeni Grissini te masline, na suncu sušene rajčice, različito ukiseljeno povrće (luk, češnjak, paprika, ..) i fileti inćuna u ulju.

Pizza

@framboisejam

Sve informacije o izlagačima i festivalu možete saznati na Facebook stranici.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori