#MalaZuta
Kako se scena razvija, nove pivovare grade i kapaciteti šire, pivovare dobivaju sve više prostora za eksperimentaciju. Uspješna suradnja Pulfer craft pivovare s prijateljima Adrianom Milinom i Jankom Cvitašem znanim na pivskoj sceni kao Zao Gnom proizvela je stil koji svoje ‘težačke’ korijene vuče iz svijetlih aleova koji su kuhani za sezonske radnike na farmama u Valoniji, frankofonoj regiji Belgije. Karakterizirali su ih lakoća i pitkost što ih je činilo prikladnima za tadašnji rad u polju. U kontekstu jačine i boje, danas saison označava puno širi spektar piva, a glavna karakteristika mu je jaki utjecaj kvasca. Fermentacija je obično na višim temperaturama, što omogućava kvascu da stvori kombinaciju voćnih i začinskih aroma i okusa.
Pivo Pulfer Hoppy Saison
Njihova moderna interpretacija kao bazu je koristila pilsner i pšenični slad, a najbolje je dobila iz Belle Saison kvasca. Baš on se pobrinuo za prepoznatljive voćne okuse i arome u kojima prevladavaju mirisi limuna, bijelog vina i začinskog bilja. Lagano tijelo i suhi završetak fino omogućavaju probijanje ugodne količine gorčine s ‘hoppy’ iznenađenjem. Klasičan saison temeljen je na Belle Saison kvascu, od 5.7% alkohola i s 27 jedinica gorčine, suho je hmeljen atraktivnim i popularnim mosaic, citra i chinook hmeljevima, koji tom pitkom, ali kompleksnom pivu daju novu dimenziju okusa.
Pivo Pulfer Hoppy Saison ćete moći kušati 6. kolovoza u A most unusual gardenu, a onda će se širiti klasičnim putevima Pulfera…