Volim juhe. Jako!
Mogu biti jako zanimljive, bogate i, vjerovali ili ne, zasitne.
Najčešće i najradije ih spremam isključivo od povrća, iako su još interesantnije ako ubacite i pokoju voćku, primjerice jabuku ili cijeđenu naranču. Eksperimentirajte! Pogotovo sada kada dolazi sezona divnog povrća i voća.
Ovaj recept je zaista jednostavan i ono što kod njega volim su različite teksture koje mu daju jogurt, klice i bučine sjemenke. Juha je spremna za čas, možete je jesti i dan nakon, a moram vam priznati da ni hladna nije loša. Odlična kao predjelo, a dovoljno bogata za laganiji ručak ili večeru!
Sastojci (za 4 porcije):
450 g mrkve
3 srednje velika luka
3 režnja češnjaka
1 komadić svježe kurkume
Kitica svježeg peršina
1 l vode
1 žlica maslaca
4 žlice bučinih sjemenki (grubo nasjeckati i tostirati)
4 žlice grčkog jogurta
4 žlice klica (po želji više)
Bučino ulje
Himalajska sol
Krupni crni papar
Cayenne papar
Priprema:
Ogulite mrkvu, narežite na manje komade zajedno s lukom. U vodu stavite mrkvu, luk, češnjak, kurkumu i peršin, poklopite te pričekajte da juha prokuha. Zatim smanjite vatru i kuhajte dok mrkva ne bude mekana, oko 20-ak minuta. Juhi dodajte maslac i sol te sve zajedno smiksajte u blenderu. Podijelite na 4 porcije. Svakoj dodajte po žlicu grčkog jogurta, klice, bučine sjemenke, prstohvat crnog i cayenne papra te nekoliko kapi bučinog ulja. Promiješajte prije konzumiranja.
Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Uživajte! ?