Recepata za bezglutenski kruh nikad dosta, pogotovo ako je dobar.
Ovaj je recept vrlo jednostavan, kruh je ukusan i traje 3-4 dana.
Tipkajući recept upravo ga doručkujem, a napravila sam ga prije 3 dana. Upravo zbog toga, odličan je izbor ako primjerice jedete na poslu pa možete od kuće ponijeti nešto zdravije i ne morate ići u pekarnice.
Slijepo slijedite recept, ne možete u ničemu pogriješiti. Ja sam imala sve sastojke kod kuće, ali ako nemate vrijedi investirati jer možete napraviti kruh nekoliko puta. Što se bademovog brašna tiče, nisam pokušala, ali mislim da možete koristiti mljevene bademe ili još bolje blanširane, mljevene bademe.
Znate ono kako ponekad kruh s puno sjemenki ima okus hrane za ptice? E, pa ovaj definitivno nema. Jako je fin!
Slijedi recept!
Sastojci (za oko 300 g kruha):
30 g oraha (grubo nasjeckati)
20 g bučinih sjemenki (grubo nasjeckati)
60 g bademovog brašna
40 g chia sjemenki
80 g sjemenki lana
40 g lanenog brašna
10 g psyllium ljuskica
1 žličica soda bikarbone
Prstohvat himalajske soli
4 jaja
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pomiješajte sve sastojke te im dodajte prethodno umućena jaja. Oblikujte krug u obliku pogače i pecite ga do 30 minuta. Pustite ga da se ohladi te poslužite.
Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Dobar tek! ?