

Kroasani i Pariz su gotovo sinonimi. Mnogi putuju u Grad svjetlosti kako bi isprobali, prema mišljenju mnogih, najbolja peciva na svijetu – a kroasani su na samom vrhu te liste. Cilj gastro-putnika je pronaći kroasane pune maslaca koji su izvrsni u svojoj jednostavnosti, a Journal tim je tu da izdvoji upravo takve. Ovaj gastro vodič ima cilj pronaći mjesta na kojima se kriju najukusniji kroasani u Parizu. Lokacije obavezno sačuvajte za vaše sljedeće putovanje.
Kroasani i Pariz
La Maison d’Isabelle
U srcu Latinske četvrti Pariza nalazi se La Maison d’Isabelle, go-to mjesto svih ljubitelja jednostavnosti i kvalitete. Njihov kroasan hvaljen je zbog okusa najkvalitetnijeg maslaca, a ne škodi ni činjenica da kroasan košta svega jedan euro, točnije 1.20 €. Kroasan pekare La Maison d’Isabelle je 2018. proglašen najboljim u Parizu, pa neka ova pekara bude vaša polazna gastro stanica.
Maison Doucet
Maison Doucet najnoviji je pobjednik kada je riječ o najboljim kroasanima u Parizu. Naime, 2024. godine ova pekara osvojila je zlatnu medalju. Posjetitelji posebno hvale kroasane s bademom, iako smo sasvim sigurni da ni s klasikom nećete pogriješiti. Lagan, a opet ukusan i dekadentan, kroasan pekare Maison Doucet je must za doručak u Parizu.
Terroirs Avenir
Pekara Terroirs Avenir postoji na više lokacija u Parizu i poznata je po brojnim gastro delicijama. Među njima su, naravno, i kroasani. Po uzoru na Lauren Ladnier, uzimamo ih to-go i jedemo na klupi uz slani, mekani maslac i šalicu kave.
BO&MIE
BO&MIE je artisan pekara u Parizu koju morate posjetiti. Poznata je po kroasanima od maline, još jednim Instagramičnim must-try specijalitetom.
The French Bastards
Jedna od najestetičnijih pekara u Parizu svakako je The French Bastards. Posvećena korištenju samo najboljih sastojaka, pekara The French Bastards se od osnivanja 2018. godine nametnula kao ona s najboljim desertima (ali i slanim asortimanom) u Parizu. Neka vam polazna točka ipak budu kroasani. A sve ostalo je, svakako, dobrodošlo.
Preuzeto s journal.rs
Foto: Instagram