

Voćne štrudle savršen su spoj nostalgije i sezonskih okusa, a čim u priču dodamo slatke, sočne borovnice, dobivamo desert koji je teško nadmašiti. Lagan, mirisan i jednostavan za pripremu, idealan je za proljetna i ljetna popodneva kada poželimo nešto slatko, ali ne preteško. U nastavku vam donosimo recept za štrudlu koja će jednako dobro izgledati na stolu za vikend brunch, kao i uz šalicu kave ili mlijeka u opuštenoj kućnoj atmosferi. Ova štrudla od borovnica radi se s gotovim korama pa je kolač gotov u rekordnom roku, baš kao što volimo!
Ako vam se svidio naš recept za štrudlu od jagoda, sigurni smo da ćete voljeti i ovaj!

Recept za štrudlu od borovnica
Sastojci:
- 500 g kora za savijače (oko 12-14 komada)
- 400 g svježih borovnica
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 žličica limunovog soka
- 1 žlica gustina
- 100 g otopljenog maslaca (za premazivanje kora)
- po želji: cimet, naribana korica limuna
Priprema:
- Jagode operite, očistite i nasjeckajte na manje komade.
- U većoj posudi pomiješajte jagode, borovnice, šećer, vanilin šećer, limunov sok i gustin.
- Sve dobro promiješajte i ostavite da kratko odstoji.
- Kore razdvojite i uzmite po 2 kore za jednu štrudlu.
- Svaku koru premažite otopljenim maslacem.
- Na kore rasporedite dio voćnog punjenja, presavinite rubove i pažljivo zarolajte.
- Štrudle slažite u pleh obložen papirom za pečenje.
- Ponovite postupak dok ne potrošite kore i punjenje.
- Premažite sve štrudle ostatkom maslaca.
- Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35-40 minuta, dok ne porumeni.
- Ohladite, pospi šećerom u prahu i uživaj!
Foto: Instagram, Dupe Photos