

Jeste li čuli za maslac od kroasana? Ova neobična delicija sve je popularnija u svijetu. Imamo recept
Zamislite najkremastiji maslac koji ste ikada probali – ali s bogatim, orašastim, slatkasto-karameliziranim okusom svježe pečenog kroasana. Upravo smo vam opisali novi gastro izum koji već osvaja svijet – croissant butter. Maslac od kroasana nova je gastro senzacija koja spaja najbolje od francuskog peciva i umjetnosti izrade aromatiziranih maslaca.
Što je maslac od kroasana?
Radi se o namazu koji nastaje tako da se svježi, hrskavi kroasani zapeču ili tostiraju kako bi dobili još intenzivniji, orašasti okus, a zatim se izmiksaju i pomiješaju s još nekoliko tajnih sastojaka.
Ovaj glatki maslac koji miriše na pekaru i savršeno se topi na toplom kruhu, palačinkama ili vrućim vaflima svoju popularnost može zahvaliti nekolicini faktora. Osim genijalnog okusa, prekrasnog je mirisa, boje i teksture, a moramo priznati, već i sam spomen zvuči neodoljivo.
Jednostavno ga je napraviti kod kuće, a sve što vam je potrebno su dobar blender, fini kroasani, maslac, ekstrakt vanilije, sol i smeđi šećer. Neki recepti dodaju i cimet, bijelu čokoladu i orašaste plodove – već postoje razni recepti i načini pripreme, a nama je najdraži onaj sa što manje dodatnih sastojaka, kako bi se okus kroasana ne bi izgubio.
Recept za maslac od kroasana
Sastojci:
- 2 veća kroasana
- 125 g maslaca sobne temperature
- 1 žlica smeđeg šećera
- prstohvat soli
- po želji: par kapi ekstrakta vanilije
Postupak:
- Nareži kroasane na manje komade i lagano tostiraj u pećnici ili na suhoj tavi dok ne postanu hrskavi i lagano zlatni.
- Kada se ohlade, ubaci ih u blender i blendaj dok ne dobiješ sitne mrvice.
- Dodaj omekšali maslac, sol i šećer, pa vaniliju ili med. Miksaj dok se sve ne sjedini u kremasti namaz.
- Premjesti u staklenku. Može stajati u hladnjaku 5–7 dana.
Foto: Instagram