Ako volite domaću štrudlu od jabuka, ova lagana štrudla od jagoda bit će vam još draža
Ako volite domaću štrudlu od jabuka, ova lagana štrudla od jagoda bit će vam još draža

Ako volite domaću štrudlu od jabuka, ova lagana štrudla od jagoda bit će vam još draža

Dolazak jagoda na tržnice i u trgovine jedan je od nama najdražih znakova dolaska proljeća. Jagode obožavamo i svježe i u svim slasticama, a jedna od najjednostavnijih slastica za pripremu je štrudla od jagoda. Iako štrudle najčešće jedemo punjene jabukama ili višnjama, ako još niste isprobali verziju s jagodama, ne znate koliko propuštate! Nama je draža od svih drugih. Kombinacija sočnih i slatkih jagoda i tanke, hrskave kore uz dodatak šećera u prahu i nota vanilije jednostavno je savršen!

štrudla od jagoda

Štrudla od jagoda: Recept koji ćete napraviti puno puta

Štrudla od jagoda je jednostavna za pripremu, a može se napraviti na nekoliko načina. Tijesto možete raditi sami ili koristiti kupovne kore za savijače i štrudle, a punjenje možete napraviti od svježih jagoda ili ih prethodno kuhati. Nadalje, u punjenje osim jagoda može ići i krem sir ili krema od vanilije, no naš omiljen način je jednostavno punjenje svježim jagodama. Uvijek uz štrudlu možete poslužiti kuglicu sladoleda od vanilije ili preljev od vanilije!

Sastojci:

  • pakiranje kora za štrudle (500 g)
  • 600 g svježih jagoda
  • 80 g šećera (ovisno o slatkoći jagoda)
  • 1/2 limuna (korica)
  • maslac (za premazivanje kora)
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica gustina
  • 1 jaje + 1 žlica hladne vode (za premaz)
  • šećer u prahu (za posip)

Postupak:

  • Jagode operite, očistite i nasjeckajte na komadiće.
  • U zdjeli dobro pomiješajte jagode, šećer, vanilin šećer, gustin i koricu pola limuna.
  • Koru stavite na radnu površinu, tanko namažite rastopljenim maslacem, na nju stavite drugu koru i ponovo namažite.
  • Dodajte smjesu jagoda i šećera, rasporedite po kori ali ostavite prazne rubove. Pažljivo zarolajte.
  • Ponovite sa svim korama. Štrudle slažite u prethodno maslacem namazan pleh za pečenje.
  • Umutite jedno jaje i žlicu vode, time premažite štrudle.
  • Pecite 30-40 minuta na 180 stupnjeva, dok štrudla ne bude zlatno smeđa i hrskava.
  • Ostavite da se ohladi pa pospite šećerom u prahu. Poslužite!

 

Foto: Instagram, Dupe Photos

Učitati još
Zatvori