Najhrskaviji krumpirići: Evo kako profesionalni chefovi pripremaju savršen pomfrit
Najhrskaviji krumpirići: Evo kako profesionalni chefovi pripremaju savršen pomfrit

Najhrskaviji krumpirići: Evo kako profesionalni chefovi pripremaju savršen pomfrit

Kada su u pitanju recepti, sitni detalji mogu imati velik utjecaj na konačan okus. Oni se odnose na upotrijebljene sastojke, ali i na korake u pripremi. Ovaj put fokus stavljamo upravo na drugo, a jelo na (Journal) meniju koje to najbolje pokazuje je domaći hrskavi pomfrit. Većina ga je barem jednom pripremala, a još je veći broj onih koji su u njemu uživali. Pomfrit jedemo kao snack, ali i uz druge namirnice poput različitih vrsta salata ili mesa. No, jeste li znali da – uz trik koji koriste francuski i belgijski chefovi – može imati još bolji okus?

Domaći hrskavi pomfrit i korak koji (od sada) ne preskačemo

Jeste li znali da pomfrit ne mora nužno biti napravljen od krumpira? Naprotiv, možete ga pripremiti koristeći avokado, mrkvu ili čak lubenicu. Ipak, ovaj put ostajemo pri krumpiru kao ključnom sastojku, a trik na koji se oslanjamo pronašli smo na Instagram profilu @givemethevitamins.

Iako je za pomfrit pripremljen na ovaj način potrebno čak tri dana, za to postoji dobar razlog. Naime, očišćeni i oprani krumpir treba provesti 72 sata u vodi. No, u veću staklenku – uz krumpir – potrebno je dodati i određene začine: majčinu dušicu, češnjak i sol. Nakon što su prošla tri (ili dva) dana, primijetit ćete zašto je ovaj dodatni korak, prema mišljenju mnogih, ključan za savršeni pomfrit. Naime, tekstura pomfrita postaje još hrskavija nakon prženja, fermentacija također može pomoći u smanjenju sadržaja škroba u krumpiru, što može rezultirati lakšim probavljanjem, a prema mnogima, puno je ukusniji.

U videu u nastavku pogledajte kako napraviti fermentirani pomfrit:

Nakon toga, sve što trebate učiniti jest izvaditi krumpir iz vode i ispržiti ga prema standardnoj proceduri. Međutim, Darja i Tanja, koje stoje iza profila @givemethevitamins, predlažu da to učinite u ulju zagrijanom na 70°C. Kada pomfrit poprimi zlatnu boju, izvadite ga iz ulja. Pomfrit se može poslužiti uz razne umake, a naš favorit su umak od vrhnja i umak od avokada.

pomfrit_unsplash

*Članak je preuzet s Journal.rs

Foto: Unsplash i Instagram (@martineakersveen, @givemethevitamins)

Učitati još
Zatvori