

Bistro 96 od danas ima doručak: Mario Mandarić najavio je najbolji omlet s tartufima u Hrvatskoj
Prije nepunih mjesec dana posjetili smo Bistro 96, koji je i pobijedio u našem Gastro izboru mjeseca za siječanj. Tada smo, u razgovoru s vlasnicima Oliverom i Nikolom, saznali da ponudu planiraju proširiti uvođenjem doručka.
Jučer smo saznali kako je došao i taj dan – a Bistro 96 od danas priprema i poslužuje nekoliko izvrsnih jela za doručak. Naime, chef Mario Mandarić, koji je također vlasnik bistroa, fotografijom omleta s tartufima najavio je uvođenje doručka, ali ne samo to, nego i najbolji omlet u Hrvatskoj!


Što sve nude?
U ponudi doručka su omlet (koji može doći s dodatkom svježih tartufa), Eggs Benedict (poširana jaja, hrskava panceta, kroasan iz Noel Bread&Deli pekare i Hollandaise umak), Croque monsieur (zapečeni sendvič s kuhanom šunkom i sirom) i domaća granola s jogurtom.
Cijene doručka se kreću od 6 eura za granolu, 10 za Eggs Benedict, 17 eura za omlet sa svježim tartufima – no možete odabrati i opciju bez tartufa za 10 eura. Doručak će se posluživati svaki dan od 8 do 11 sati.



Priča o najboljem omletu u Hrvatskoj
Slučajno smo počeli raditi omlete. Mariju sam napravio omlet koji mu se jako svidio, pa me je svaki dan počeo tražiti da mu napravim isti takav – ispričao nam je Nikola.
Kako im se svima omlet s dodatkom tartufa jako svidio, dobili su ideju da u Bistrou 96 počnu raditi i doručke. Nikola nam je ispričao kako će se doručak također bazirati na francuskim klasicima poput omleta i Croque Monsieur zapečenog sendviča, a zvijezda menija je, jasno, omlet sa svježim tartufima. A ako Michelinov chef Mario Mandarić kaže da je najbolji omlet u Hrvatskoj, ne preostaje nam ništa nego uputiti se prema Maksimiru na doručak!

Dodatne informacije
Lokacija: Maksimirska cesta 96, Zagreb
Radno vrijeme: od ponedjeljka do nedjelje, od 8 do 23 sata
Instagram: @bistro.96.zagreb
Foto: Bistro 96