Naan bread sa sirom i sezamom je sve što nam treba za vikend druženja. Imamo recept
Naan bread sa sirom i sezamom je sve što nam treba za vikend druženja. Imamo recept

Naan bread sa sirom i sezamom je sve što nam treba za vikend druženja. Imamo recept

Meko, toplo tijesto punjeno rastezljivim, otopljenim sirom zvuči kao sve što nam treba za večerašnje druženje. Domaći naan bread, odnosno najukusniji kruščići s dodatkom sira, sezama i meda toliko su dobri da im je teško odoljeti. Možete ih poslužiti kao prilog uz jela od mesa i povrća, ili jednostavno kao snack uz subotnji razgovor i čašu vina.

Recept smo pronašli kod blogerice Tieghan Gerard, a možete ga pogledati na njenom Instagram profilu ili blogu.

Recept za naan bread sa sirom i sezamom

Sastojci:

  • 2 žličice meda
  • 1 šalica (245 g) toplog mlijeka
  • 2,5 žličice suhog kvasca
  • 200 g punomasnog grčkog jogurta
  • 500 g brašna
  • 1 1/2 žličice parka za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 450 g naribanog gouda sıra
  • 3 žlice bijelih sezamovih sjemenki
  • 2 žlice crnih sezamovih sjemenki
  • 6 žlica otopljenog maslaca
  • med za posluživanje

Postupak:

  • U zdjeli pomiješajte med, mlijeko i kvasac i ostavite par minuta da se stvore mjehurići.
  • Dodajte jogurt, brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
  • Miksajte 3-4 min, dok ne dobijete glatko tijesto koje se odvaja od rubova.
  • Pokrijte zdjelu krpom i ostavite na toplom mjestu 1-2 sata, dok se tijesto udvostruči.
  • U manjoj zdjeli pomiješajte nariban sir i sezamove sjemenke.
  • Kada je tijesto spremno, podijelite ga na 8 jednakih dijelova.
  • Na lagoon pobrašnjenoj površini, razvaljajte 8 loptica u ovalne oblike.
  • U sredinu dodajte sir sa sjemenkama, preklopite rubove i uštipnite vrh da se zalijepi.
  • Ponovno kratko valjajte, pazeći da sir ne izlazi van.
  • Dobro zagrijte tavu, a svaki naan premažite otopljenim maslacem s obje strane.
  • Na tavu kapnite malo maslinovog ulja i pažljivo ga razmažite papirom.
  • Na vruću tavu stavite jedan naan, poklopite i pecite 1 minutu.
  • Stvorit će se veliki mjehuri. Okrenite naan i pecite ga još 30 sekundi do minute, dok se ne stvore tamne fleke od pečenja.
  • Maknite s tave i zamotajte u čistu kuhinjsku krpu. Čuvajte u pećnici na 120 C. Kada su svi naan kruščići pečeni, po njima prelijte malo meda i pospite malo sezamovih sjemenki.
  • Poslužite!

 

Učitati još
Zatvori