Za sve ljubitelje Kinder Buena, ovaj recept je prava poslastica. Kinder Bueno white tart, koji nam donosi Tonka Radić Čobanov s bloga Tonkina kužina, osvojit će vas na prvu. Kremasta, bogata krema savršeno se nadopunjuje s osvježavajućim slojem malina, stvarajući idealan balans slatkoće i svježine. Iako je recept jednostavan za pripremu, zahtijeva malo strpljenja, jer je najbolje posao rasporediti na dva dana. Pripremite kremu večer prije kako bi se pravilno ohladila, a final touch dodajte sutradan.
Sastojci:
Prhko tijesto:
- 270 g glatkog brašna
- 150 g maslaca (hladnog)
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1 jaje
- 1 žlica šećera u prahu
- 1 žlica hladne vode
Krema:
- 330 ml vrhnja za šlag
- 200 g bijele čokolade
- 250 g mascarponea
- 2 pakiranja Kinder Bueno White
Džem od malina:
- 200 g svježih ili smrznutih malina
- 1-2 žlice šećera
- 2 ravne žličice gustina
Dekoracija:
- 1 pakiranje Kinder Bueno
- nekoliko malina za ukras
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Priprema:
- U manjem loncu zakuhajte vrhnje. Kad se pojave prvi mjehurići, odmah maknite s vatre. Bijelu čokoladu narežite na kockice. Dodajte ih u vrhnje i miješajte dok ne dobijete jednoličnu glazuru. Kad se ohladi, sve skupa stavite u hladnjak na najmanje 5 sati.
- U zdjelu stavite pšenično brašno, prašak za pecivo, šećer u prahu, hladni maslac narezan, jaje te žlicu hladne vode. Zamijesite tijesto i ostavite u hladnjak na 20-ak minuta. Kalup premažite maslacem. Ja sam koristila kalup promjera 22 cm, a možete slobodno 24 cm. Tart pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
- Stavite maline u manji lonac. Zagrijte na laganoj vatri s nekoliko žlica vode i šećerom. Pustite da prokuha pa dodajte 2 žličice gustina. Promiješajte, kuhajte još 1-2 minute i ostavite sa strane da se ohladi.
- Na pečeni i ohlađeni kolač stavite džem od malina.
- Krema, kad je izvadimo iz hladnjaka, bit će malo zgusnuta. Dodajte joj mascarpone i miksajte 2-3 minute dok ne nastane čvrsta krema. U kremu dodajte 2 paketa sitno nasjeckanog Kinder Buena. Nanesite kremu na tart. Ukrasite malinama i preostalim čokoladicama.
Recept nam donosi Tonka Radić Čobanov s bloga Tonkina kužina. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.
Foto: Tonka Radić Čobanov