Kremasti puding od banane i keksa – savršen twist na popularan desert koji se ne peče
Kremasti puding od banane i keksa – savršen twist na popularan desert koji se ne peče

Kremasti puding od banane i keksa – savršen twist na popularan desert koji se ne peče

Od kad smo se vratili u rutinu, sve smo više u potrazi za receptima koji se pripremaju brzo, a koji su i dalje jako ukusni. Ako ste ljubitelji takvih recepata – puding od banane mora se naći u vašoj kuharici. Kada je riječ o jednostavnim receptima, banane su često među glavnim sastojcima. Tako su se u Journalovoj gastro rubrici našli razni recepti s bananama– nedavno nam je gastro opsesija bio desert s bananom, čokoladom i kokosom koji jedemo (i) za doručak.

Sada smo odlučili bananu isprobati u novom receptu, inspiriranom viralnim, kultnim pudingom njujorške Magnolia’s Bakery. Ovaj puding, u kombinaciji s Biscoff keksima priprema se brzo i jednostavno – i velika je vjerojatnost da sve sastojke već imate u kuhinji.

Puding od banane

Sastojci

  • 350 g hladnog mlijeka
  • 400 g slatkog kondenziranog mlijeka (jedna konzerva)
  • 100 g pudinga od vanilije (jedna vrećica)
  • 470 g vrhnja za šlag
  • 26 biscoff keksa
  • 4 velike, zrele banane

Priprema

  • U posudi srednje veličine pomiješajte hladno i kondenzirano mlijeko i puding od vanilije. Neka se puding u potpunosti otopi, da nema grudica.
  • Nakon što ste pomiješali sastojke, zdjelu odložite u frižider.
  • U veliku zdjelu dodajte vrhnje za šlag i miješajte ga mikserom do čvrste konzistencije. Dodajte rashlađen puding miks u šlag – i sjedinite sastojke spatulom.
  • Dodajte pola puding mješavine u posudu dimenzija 23 x 33-cm. Spatulom poravnajte mješavinu.
  • Nasjeckajte banane na deblje kolutiće i dodajte četvrtinu istih u puding mješavinu.
  • Izmrvite oko 18 biscoff keksića i pospite ih preko mješavine.
  • Stavite ostatak puding mješavine preko tog sloja – ponovo, izravnajte spatulom.
  • Dodajte ostatak banana i biscoff keksića za ukras.
  • Prekrijte i puding od banane ostavite da se ohladi u frižideru minimalno dva sata – ili preko noći.
  • Poslužite.

Foto: Instagram

Preuzeto s journal.rs

Učitati još
Zatvori