Uskoro se otvara Bunt bar – novo cool mjesto na Gornjem gradu. Prvi smo ga posjetili
Uskoro se otvara Bunt bar – novo cool mjesto na Gornjem gradu. Prvi smo ga posjetili

Uskoro se otvara Bunt bar – novo cool mjesto na Gornjem gradu. Prvi smo ga posjetili

Malo je mjesta u gradu za koja smo već od prve ideje znali da će postati “Ona mjesta”! Jedno od njih je Bunt. Smješten podno kule Lotrščak, uz Uspinjaču, na Zakmardijevim stubama (na mjestu nekadašnjeg restorana Pod gričkim topom), sada je i službeno otvoren. U kratkom roku, ovaj će bar zasigurno postati novo okupljalište umjetnika, ljubitelja alternativne kulture, dobre glazbe i kvalitetnih pića. No, ono što ga već sada izdvaja od drugih (uz terasu s najljepšim pogledom u gradu) jest – sjajna atmosfera.

Iza cijele priče stoji Domagoj Čavlek, poznatiji kao Dom Smith, koji je, kroz spoj ljubavi prema glazbi i jedinstvenog pogleda na alternativnu scenu, stvorio mjesto koje oduševljava autentičnošću.

Bunt_bar_Journal_Karla_Curin-17

Nova priča na starom Gornjem gradu

S korijenima u Umagu i životnom adresom u Zagrebu posljednjih 12 godina, Domagoj je svoj put gradio ne samo posjećujući koncertne pozornice, već ih često i stvarajući – kao DJ i organizator evenata poput Domination-a, Pankrokšou-a i festivala Indirekt. S Bunt barom, Domagoj nije otvorio samo još jedno mjesto u gradu. Ovo je ostvareni san.

Bunt_bar_Journal_Karla_Curin-41
Bunt_bar_Journal_Karla_Curin-39

Bunt bar je zamišljen kao dnevni boravak za ljubitelje alternativne kulture, prostor za mlade umjetnike i utočište za sve koji traže autentičan zagrebački doživljaj. Kako je ovaj jedinstveni koncept nastao, što ga čini posebnim i što nas sve u njemu čeka, otkriva sam Domagoj.

Bunt_bar_Journal_Karla_Curin-28
  • Poznajemo te sa scene dosta dugo. Kako si sve čime se baviš odlučio zaokružiti otvaranjem Bunt Bara?

Da, iako, nažalost, nikada nisam svirao u bendu, uvijek sam bio prisutan na sceni – bilo kao DJ, organizator Indirekt festivala ili raznih drugih događanja. Tijekom godina bavio sam se raznim stvarima, ali uvijek me pratila jedna želja.

Ljudima koji me poznaju vjerojatno već na oči izlazi moje stalno ponavljanje: “Otvaram kafić!” – mantru koju sam ponavljao zadnjih 10-ak godina. Evo, sada smo napokon tu!

Bunt_bar_Journal_Karla_Curin-0
Bunt_bar_Journal_Karla_Curin-1
Bunt_bar_Journal_Karla_Curin-2
Bunt_bar_Journal_Karla_Curin-40

Htio sam stvoriti mjesto koje će biti kao dnevni boravak za alternativnu scenu – ugodan prostor gdje će se ljudi zabavljati i imati priliku vidjeti, čuti ili naučiti nešto novo. Oduvijek sam volio i dizajn i marketing, pa je Bunt prilika da sve to spojim.

  • Kako je Bunt bar koncipiran i što će se sve u njemu odvijati?

Bunt je zamišljen kao tvoje najdraže mjesto u gradu. Želim da mladi umjetnici ovdje pronađu prostor za iskoračiti na scenu. Većina programa bit će posvećena svirkama i izložbama, uz neizostavne slušaonice, kvizove i gostovanja tattoo majstora. Bit će i evenata humanitarnog karaktera.

Naravno, ovdje možete jednostavno popiti kavu uz fantastičan pogled na grad – i možda otići kući s novom tetovažom, haha! Cilj mi je da u Buntu uvijek bude živo.

Bunt_bar_Journal_Karla_Curin-26
  • Adresa je dosta specifična i logistički možda zahtjevna, ali vjerujemo da ima svoje prednosti?

Prva i najveća prednost je velika terasa obasjana suncem, s koje puca pogled na cijeli Zagreb – Grički top i uspinjaču. Istina, trebat će malo fizičke aktivnosti da stignete do nas, ali vjerujem da se svaki korak isplati. Lagana upala mišića brzo će se zaboraviti, haha.

  • Gornji grad sigurno će dodatno zaživjeti otvaranjem Bunta. Što će sve biti u ponudi?

Glavni aduti su specialty kava Lively Rosters i pivo pivovare Nova Runda, ali bit će tu i drugih craft pivovara. Želim podržati lokalne proizvođače koji još nisu široko prepoznati, pa će i ostala pića biti od malih lokalnih proizvođača. Ponudu će upotpuniti cijeđeni sokovi, kokteli i ostala klasična pića.

  • Jako je zanimljiv interijer. To si sve sam radio ili imaš neki uzor?

Uvijek mi se sviđao DIY (do it yourself) pristup, pa sam se potrudio što više toga napraviti sam. Htio sam da prostor bude autentičan i kontra svih uštogljenih normi. Upravo zbog toga većina detalja ne izgleda savršeno, što je na kraju postiglo savršeni kreativni nered! Bunt zamišljam kao živi organizam koji se stalno mijenja i evoluira, što se reflektira i na njegovu unutrašnjost. Nove ideje mi stalno padaju na pamet, pa uvijek možete očekivati nešto drugačije.

  • Koliko je velik prostor i koliko je trajao proces realizacije?

Prostor ima oko 100 kvadrata, a terasa je čak malo veća od unutrašnjeg prostora. U planu je zatvoriti terasu za zimski period, dok će ljeti biti potpuno otvorena. Godinama sam hodao gradom, razgledavao prostore i zamišljao svoj birc. Kad sam prvi put ušao u ovaj prostor, koji je 40 godina bio restoran, odmah sam znao – ovo je to! Cijeli proces obnove i uređenja trajao je oko godinu dana.

Bunt_bar_Journal_Karla_Curin-18
  • Što nas čeka u idućim mjesecima u ovom pre-cool mjestu?

Prvo hajde da preživimo prvi veliki party, koji nas čeka iduće subote (18.1.), pa idemo dalje, haha! Šalu na stranu, planiramo bogat program – obećajem da nikada neće biti dosadno. Sve informacije uvijek će biti dostupne na društvenim mrežama, pa nas pratite!

Učitati još
Zatvori