Na zagrebačkom Adventu buncek je posvuda, radi se na 100 načina –  i to nas baš raduje
Na zagrebačkom Adventu buncek je posvuda, radi se na 100 načina –  i to nas baš raduje

Na zagrebačkom Adventu buncek je posvuda, radi se na 100 načina – i to nas baš raduje

Prošetali smo zagrebačkim Adventom i istražili bogatu gastro ponudu, a ovogodišnja glavna zvijezda na tanjuru je – buncek! Poslužuje se na bezbroj načina, od tradicionalnih do modernih interpretacija koje oduševljavaju inovativnošću. Evo našeg izbora najboljih bunceka koje ne smijete propustiti.

Journal_ZG Advent

Legendarni Advent na Trgu: Spoj tradicije i inovacije

Na ovom popularnom adventskom odredištu kušali smo dvije verzije bunceka. S kućice Bit Burger dolazi sitno narezan buncek u lepinji s dinstanim zeljem – praktičan za jesti i punog, sočnog okusa. Druga varijanta, s kućice Kužina, donosi krupnije narezani buncek uz izraženijim umakom od hrena u mekanom pecivu. Ako volite intenzivnije okuse, ovo je prava adresa za vas.

Buncek u lepinji (Bit Burger)
Buncek u lepinji (Bit Burger)
Buncek u pecivu (Kužina)
Buncek u pecivu (Kužina)
Advent u Zagrebu

Fooling Around ispred hotela Esplanade: Chefovska interpretacija

Esplanadina adventska kućica, pod vodstvom chefice Ane Grgić Tomić, zasigurno je vrhunac ovogodišnjeg Adventa. Njezin suhi buncek sa zeljem u tortilji redefinira pojam street fooda – savršena kombinacija tradicije i modernosti, koja će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Ovaj buncek zaslužuje sve preporuke!

Buncek u tortilji
Fooling Around

Fuliranje na Trgu Josipa Jurja Strossmayera: Povratak bakinim receptima

Ako ste željni domaćih specijaliteta, kućica Tringelt, inspirirana obiteljskom tradicijom, nudi krpice sa zeljem i sporo kuhanim buncekom, pripremljene prema receptu bake Eduarda Bega. Tu je i sarma te zagorska juha za one koji žele okusiti pravu domaću kuhinju.

Journal Fuliranje

Jinglingz na Kvaternikovom trgu: Nova lokacija, nova iskustva

Ova novost na adventskoj mapi donosi raznolike interpretacije bunceka. Na kućicama Sarma Mama i Santa Baka možete ga kušati s domaćim zeljem i lešo krumpirom te u kombinaciji sa sarmom, dok Jellyfish in Space nudi egzotične varijante poput bunceka u tacosu ili bao bunsima.

Buncek u kombinaciji sa sarmom
Buncek u kombinaciji sa sarmom
Jinglingz

Advent na Zrinjevcu: Tradicija na svakom koraku

Na Zrinjevcu ćete uživati u klasicima hrvatske kuhinje: purica s mlincima, kotlovina, sarma, štrukle i, naravno, buncek sa zeljem. Sve namirnice dolaze od lokalnih OPG-ova, što osigurava kvalitetu i autentičnost. Uz podršku domaćih proizvođača, tradicija je ovdje u punom sjaju.

Foto: Martina Movrić, Anja Kukor

Učitati još
Zatvori