Savjetuje chefica: Ukusni obroci koje pripremamo za manje od pola sata
Savjetuje chefica: Ukusni obroci koje pripremamo za manje od pola sata

Savjetuje chefica: Ukusni obroci koje
pripremamo za manje od pola sata

Nakon napornog dana koji je bio ispunjen različitim obavezama, posljednje čemu se mnogi žele posvetiti je kuhanje. Međutim, činjenica je da je svakodnevicu neophodno ispuniti raznovrsnim i nutritivnim obrocima putem kojih ćemo u tijelo unijeti zdrave namirnice. Ako vas umor demotivira da pripremate ovakve obroke, bitno je istaknuti da oni ne zahtijevaju previše vremena i truda. Recepte za brza i jednostavna jela danas je moguće pronaći na različitim društvenim mrežama, pa tako i na TikTok-u. Štoviše, takve recepte je s publikom podijelila i privatna kuharica Natalia Rudin.

Brza i jednostavna jela po receptima chefice

Natalia Rudin godinama je radila kao privatna kuharica, a tako je stekla bogato gastronomsko iskustvo. Stoga svoje medijske platforme danas koristi kako bi s pratiteljima podijelila raznovrsne recepte u kojima se nerijetko koriste zdrave namirnice. Kako je objasnila na svojoj web stranici, ljubav prema gastronomiji krenula se razvijati tijekom vremena koje je provela u Indiji. Nakon toga, postala je privatna kuharica i joga instruktorica.

Na društvenim mrežama započela je različite serijale, a među njima je i onaj kroz koji dijeli recepte koje priprema kada nema previše vremena, odnosno nakon napornog dana na poslu. Stoga smo izdvojili tri takva, a zbog njihove jednostavnosti predlažemo da ih isprobate već u narednim danima.

Njoki s cherry rajčicama

Kada je u pitanju prvi prijedlog za one dane tijekom kojih nemate vremena napraviti kompleksniji obrok, Natalia Rudin predlaže recept za njoke s cherry rajčicama. Njih je poslužila s burrata sirom i bosiljkom, a za pripremu ovog jela potrebno vam je manje od dvadeset minuta. Sve što je potrebno je da njoke ispržite na maloj količini ulja, a potom u tavi sjedinite sitno nasjeckani bijeli luk, crni luk i pastu od rajčice. Nakon toga, u tavu dodajte cherry rajčice i njoke, te pažljivo miješajte uz dodavanje male količine vode.

Cannellini grah u umaku od rajčice

Kada su u pitanju brza i jednostavna jela, Natalia Rudin predlaže i cannellini grah u umaku od rajčice. Bazu ovog recepta – kao i prvog – čine bijeli i crni luk koji su isprženi na maslinovom ulju. Nakon toga, dodajte cherry rajčice i malo vode, a upotrebom ručnog blendera izgnječite rajčice kako biste dobili glatku teksturu nalik na umak. Naposljetku, dodajte cannellini grah koji je bijele boje, a jelo servirajte uz meki sir i bosiljak.

Njoki s brokulom

Treći prijedlog za jela koja ne zahtijevaju previše vremena, truda i sastojaka su – ponovo – njoke. Ovaj put, s brokulom. Jelo možete pripremiti tako što ćete na maloj količini maslinovog ulja ispržiti bijeli luk, crni luk i chilli. Za to vrijeme, u temeljcu od povrća skuhajte brokolu i njoke, a potom ih dodajte u tavu s lukom i chillijem. Brokolu blago izgnječite, a u procesu miješanja dodajte nekoliko žlica temeljca od povrća. Jelo servirajte uz malo papra i naribane limunove korice.

*Članak je preuzet s Journal.rs

Foto: TikTok (@natsnourishments) / Instagram (@natsnourishments)

Učitati još
Zatvori