Znamo gdje naručiti najluksuzniju varijantu božićnog kolača: Biste li ikada izdvojili ovoliko za panettone?
Panettone, simbol talijanske tradicije i vrhunskog slastičarstva, potječe iz Milana i nezaobilazan je dio blagdanskog stola, posebno za Božić i Novu godinu. Njegova izrada zahtijeva majstorstvo i strpljenje, a vrhunski primjerci panettonea uistinu su pravi luksuz. Ove godine, najbolji panettone na svijetu dolazi iz Barcelone. Na Panettone World Cupu 2024. nagradu je osvojio Ton Cortes, meksički glazbenik i pekar, koji vodi pekarnicu Suca‘l. Njegov panettone, rezultat godina usavršavanja recepta, oduševio je međunarodni žiri svojim savršenim balansom okusa i teksture. Pobjeda Cortesa dokaz je da ova tradicionalna talijanska delicija može osvojiti svijet, nadilazeći granice svog podrijetla.
Luksuzni panettone na vašem blagdanskom stolu
Ako želite okusiti čaroliju luksuznog panettonea ili ga darovati ga svom omiljenom gurmanu ovih blagdana, savršena adresa je Gucci Osteria. Njihova kolekcija ove godine uključuje dva ekskluzivna izdanja: panettone sa slanom karamelom, koji spaja bogat, puterasti okus s notama karamele, i panettone s kruškom i čokoladom, u kojem se svježina kruške savršeno slaže s čokoladom. Oba dolaze u elegantnim limenim kutijama, što ih čini idealnima za darivanje ili ukras na blagdanskom stolu. Cijene ovih poslastica kreću se od 50 eura za manju verziju, dok veće dosežu 85 eura (dostava će vas stajati još dodatnih 9 eura). Za ljubitelje klasike, Gucci Osteria nudi i tradicionalni panettone bogat kandiranim voćem, koji dolazi u luksuznom pakiranju s platnenom vrećicom. Njegova prozračna tekstura, uravnotežena slatkoća i nevjerojatna sočnost oduševljavaju i najzahtjevnije zaljubljenike u ovaj božićni kolač.
Naravno, Gucci nije jedini brend koji podiže panettone na novu razinu. Renomirani proizvođači poput Marchesi, Laboratorio Niko Romito, Ciccio Sultano i Giuliano Baldessari također nude nevjerojatne varijante ovog klasika. Međutim, morate biti brzi – najpoznatiji brendovi s međunarodnom dostavom često rasprodaju svoje kolekcije već početkom prosinca.
Bilo da birate klasičnu verziju ili modernu interpretaciju s luksuznim dodacima poput karamele i čokolade, jedno je sigurno – uživanje u panettoneu luksuz je koji vrijedi priuštiti barem jednom godišnje. Što god odabrali, važno je znati što kupujete. Panettone je zahtjevan za izradu, i pokušaji da ga sami napravite kod kuće često završavaju razočaranjem, čak i ako ste iskusni kuhar.
Foto: Instagram (@gucciosteria)