Prvi zajednički lokal Magnolije i Noel Bread & Deli-ja jučer je otvoren na zagrebačkoj Trešnjevci, u Trakošćanskoj ulici. Poznata zagrebačka slastičarnica, Magnolia, i craft pekarna Noel Bread & Deli za ovu su lokaciju odabrali selekciju svojih ponajboljih pekarskih i slastičarskih proizvoda.
Prvi smo ih posjetili te uz kavu i degustaciju proizvoda saznale sve o ovoj zanimljivoj suradnji, planovima za budućnost, ali i novom smjeru u kojem je krenula Magnolia!
Prvi gourmet punkt na Trešnjevci
Mali prostor na užurbanoj gradskoj lokaciji zamišljen je prvenstveno kao takeaway point, pa je većina proizvoda, kako pekarskih i slastičarskih, tako i napitaka, prilagođena “to go” opciji. Ako ipak u njihovim kolačima, tortama i sendvičima želite u miru uživati uz kavu ili matchu, sjesti možete i na terasu ili za veliki community table.
Što je sve u ponudi?
Suradnja Magnolije i Noel Bread & Delija nakon Trešnjevke nastavit će se s lokacijom Noel Bread & Delija u Masarykovoj. Dio slanog asortimana već je dostupan i u Magnoliji u Centru Kaptol. Zajedničke lokacije omogućile su veću distribuciju Noel Bread & Deli pekarskih proizvoda, kao i njihovu dostupnost na više lokacija u gradu, a jednako je tako i sa slasticama iz Magnolije, koje će tako biti dostupne široj publici.
Noel Bread & Deli
U ponudi pekarskog asortimana je velika selekcija kruha, od focaccie, ciabatte i baguetta do burger peciva i Noel kruha. Tu su i kroasan sendvič, prazan kroasan i kroasan s pistacijom, kao i vege focaccia, heljda caprese sendvič i Lafayette kroasan punjen dimljenim lososom, avokadom, krem sirom, rajčicom i svježom salatom.
Magnolia 2.0
Magnolia nudi selekciju svojih favorita, poput medovik torte i torte od pistacija i malina, ali i nekoliko potpuno novih kolača. Tu su izvrsna pita od jabuka i pekan tart, carrot cake rađen po novoj recepturi, kao i nova čokoladna torta. U ponudi su i svježe cijeđeni sokovi, kao i kava i matcha. No, ono što posebno privlači pažnju kod Magnolije, jest upgrade cijele ponude.
Nova Magnolija i dalje u svom fokusu ima slastice, no sada su dovedene na viši nivo. U proizvodnji se koriste najkvalitetniji proizvodi, slastice se rade isključivo s maslacem, koristi se Callebaut čokolade, kao i velik udio svježeg voća. Ponuda kolača je sada manja, ali pažljivije osmišljena, pa će tako u ponudi uvijek biti barem dvije sezonske slastice.
Dodatne informacije
Adresa: Trakošćanska ulica 17A
Radno vrijeme: svaki dan od 7 do 21 h
Foto: Sanja Jagatić