Preko tisuću zaljubljenika u umjetnost uživalo je u kulturnom maratonu u Zagrebu
Preko tisuću zaljubljenika u umjetnost uživalo je u kulturnom maratonu u Zagrebu

Preko tisuću zaljubljenika u umjetnost uživalo je u kulturnom maratonu u Zagrebu

Manifestacija Reli po galerijama, održana ove subote, 19. listopada ponovno je pokazala svoju vrijednost kao jedinstven kulturni događaj koji povezuje publiku s umjetničkim prostorima na inovativan način. Veliki broj posjetitelja uživao je u obilasku galerija  i raznolikim izložbama koje su obuhvatile radove 36 umjetnika svih generacija, a posebno se ističe činjenica da su mnogi sudionici uspjeli obići svih 15 galerija. Nova mobilna aplikacija za obilaženje galerija, u koju se registriralo više od 400 korisnika, povećala je uključenost posjetitelja i pokazala se kao koristan alat za lakše praćenje rute i informiranje o izložbama u svakoj galeriji.

Reli po galerijama
Reli po galerijama

Što su sve posjetitelji imali priliku vidjeti?

Manifestacija je započela u Galeriji Šira, gdje su sudionici preuzimali mape i razgledali izložbu Flowerboy Borne Ivanuše. Nakon toga, posjetitelji su nastavili put kroz zagrebačke galerije, uživajući u raznovrsnim umjetničkim radovima – od Barbarogenija i nadrealizma u Galeriji Forum, do retrospektive talijanskog umjetnika Gianluce Di Pasqualea u Galeriji Kranjčar. Obilazak se nastavio u Galeriji VN radom Gorana Trbuljaka, potom kroz introspektivni postav poznate umjetnice OKO u Trotoar galeriji, izložbom Island’s Mystic and Echoes of Classical Beauty u Zen Contemporary Art Gallery te Krizom identiteta Svena Harambašića u Radionici 32.

Cijeli umjetnički maraton završio je podjelom diploma u Galeriji Kaptol, uz izložbu Cesta renomirane Tisje Kljaković Braić, gdje je gitarski duo Stojaković-Čizmek oduševio prisutne. Intervencija Karla Lara i Luane Lojić na after party lokaciji, pretvorila je zgradu Tržnice Kvatrić u umjetnički prostor u kojem se mogla pogledati zanimljiva audio vizualna instalacija, ali i uživati u DJ sessionu četvero mladih glazbenika.

Reli po galerijama
Reli po galerijama

Podsjetnik, čeka nas i pulsko izdanje

Brojni posjetitelji, izvrsne izložbe i uspješna suradnja s galeristima pokazali su koliko je ovaj projekt važan za promociju umjetnosti i povezivanje šire publike s galerijskim prostorima. Posebno nas raduje što je veliki broj sudionika uspio obići sve galerije, a naša nova mobilna aplikacija dala je drugu dimenziju obilasku galerija. Ovakvi projekti su prilika za stvaranje novih formi umjetničkog doživljaja, a povratne informacije koje dobivamo motiviraju nas da nastavimo razvijati i unapređivati manifestaciju, zaključila je Nela Simić, organizatorica manifestacije i dodala da će naglasak i u narednim izdanjima ostati na pružanju platforme za promociju galerija i umjetnika koji u njima izlažu kao i kontinuiranom unapređivanju iskustva za posjetitelje.

Zaljubljenici u umjetnost koji nisu stigli na ovogodišnji zagrebački Reli, ne moraju brinuti jer  iduće subote, 26. listopada, čeka ih pulsko izdanje Relija po galerijama s jednako uzbudljivim i raznolikim programom!

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori