Što je contrast makeup trend? Trik uz koji žene konačno pronalaze makeup koji im dobro stoji
Što je contrast makeup trend? Trik uz koji žene konačno pronalaze makeup koji im dobro stoji

Što je contrast makeup trend? Trik uz koji žene konačno pronalaze makeup koji im dobro stoji

Postoji mnogo kontroverzi kada je riječ o tome kako biste se trebali našminkati. Mnogi smatraju da su različiti oblici lica i boja očiju ono što treba uzeti u obzir prilikom šminkanja – ali jedino pravo pravilo je da je šminkanje individualno i u potpunosti ovisi o vašim osobnim preferencijama. Uz to, postoji nekoliko smjernica s kojima možete eksperimentirati ako nemate pojma odakle započeti. Najnoviji od kojih je contrast makeup trend.

Contrast makeup trend prikazuje kako poboljšati svoje prirodne značajke pomoću prilagodljivog kontrastnog filtera za stvaranje nježnog, blistavog izgleda. I nije tako zbunjujuće kao što se čini. Jednom kada naučite svoj kontrast, sve se svodi na način šminkanja kojim ćete uravnotežiti razliku između boje kose, kože i očiju. To svakako nije vodič za sve, ali vrijedi ga uzeti u obzir ako želite malo promijeniti stvari ove jeseni ili ste raspoloženi isprobati nešto novo.

Contrast makeup trend

Kontrast ima veze s razlikovanjem svjetla. Na primjer, fotografija visokog kontrasta imat će svijetle dijelove i tamne sjene. To je uobičajeni alat koji se koristi u fotografiji, ali TikTokerica @Alieenor postala je viralna nakon ​​što je predstavila svoju teoriju kontrastnog šminkanja na TikToku. “To je razlika u vrijednosti između vašeg lica, očiju, obrva i kose”, objasnila je u videu.

Napravila je crno-bijeli filter za korisnike kojim mogu eksperimentirati s pronalaženjem svoje razine kontrasta na temelju tri tona kože i tri razine kontrasta. Svaka razina kontrasta prikazuje usporedbu gdje se razlikuju sjene, svjetlina i boja na licu. Dakle, ako ste plavuša i imate svijetlu kožu i svijetle oči, smatra se da je vaš kontrast slab. A prema Aliénor, vodič za kontrast može se primijeniti na sve tonove kože.

Ovako to izgleda na primjerima. Kod Beyonce razlika između njezine kose i kože nije jako intenzivna, pa je ona slabog kontrasta. S druge strane, netko poput Zoë Kravitz ima visok kontrast jer su joj oči, obrve i kosa puno tamniji od tona kože.

@alieenor

My favourite glow up tip is playing with contrast to get more confidence ✨ #contrastlevel #mediumcontrast #highcontrast #emmawatson

♬ son original - Alieenor 🧡

Contrast makeup filter

Trend potiče testiranje s filterom i isprobavanje savjeta vizažista o tome kako uravnotežiti kontrast pomoću različitih tehnika (kao što je, na primjer, nošenje crvenih usana). Najbolji dio? Ne zahtijeva nužno kupnju novih proizvoda—što je rijetkost kada je riječ o trendovima ljepote na društvenim mrežama.

Aliénor ponavlja da je cilj ovog trenda učiniti da se osjećate sigurnije u to kako šminka može poboljšati vaše karakteristike, a TikTok zajednica zaljubljuje se u to kako mala promjena rutine može u potpunosti promijeniti krajnji rezultat šminkanja.

Low contrast makeup

“Vrlo je mala razlika u vrijednosti između kose, očiju i kože”, objašnjava Aliénor u videu. U suštini, kontrast između tona kože i drugih značajki lica, poput boje kose i očiju, nije jako ekstreman. “Sve je u istoj sivoj nijansi, dakle, vrlo je nježno i eterično, i nije jako. Aliénor preporučuje no makeup makeup trend za osobe s niskim kontrastom. Kao primjer ističe izgled Elle Fanning s Filmskog festivala u Cannesu 2019. – vrlo lagan, glamurozan izgled s jedva prisutnim rumenilom, tankim trepavicama i podrezanim ružičastim usnama. “To ne znači da ne možete nositi puno šminke”, kaže ona, “To samo znači da će to imati još jedan učinak”, uspoređujući fotografiju s drugom slikom Fanning kada nosi intenzivan smoky eye. Ukratko, Aliénor sugerira da suptilna šminka izgleda prirodnije na niskom kontrastu, a svaki kontrast slijedi istu perspektivu – manje je više.

@alieenor

Réponse à @Kelly the ultimate glow up tip is choosing makeup as a way to show yourself, rather than seeing thz malzup first, and the face second. #contrast #contrastlevels #lowcontrastmakeup #lowcontrast #colorseasonanalysis #softfeatures #nomakeupmakeup #ellefanning

♬ son original - Alieenor 🧡

Medium contrast makeup

“Kada imate srednji kontrast to znači da imate malu razliku između lica i kose. Ponekad morate dodati malo intenziteta kako bi izgledalo prirodnije”, kaže Aliénor. Siguran način za balansiranje kontrasta za one koji pripadaju srednjoj kategoriji je “jako dobar ruž u pravom intenzitetu”, kaže ona u videu, ističući ružičaste i ružičaste nijanse. “Ne mora biti jako zasićeno, već malo intenzivnije.” Aliénor sebe smatra ovom suprotnošću, napominjući da se zbog nude ruževa osjećala kao duh. Kako bi nadopunila svijetlo obojene usne, preporučuje dodavanje slične nijanse rumenila lagano preko obraza. Za primjer koristi fotografiju Zendaye na ovogodišnjoj dodjeli Oscara. Glumica je za tu prigodu odabrala ultrasjajnu bazu sa suptilnim brončanim sjenilom i ružičastim usnama. “Ako imate posebno tamne oči, možete dodati malo više intenziteta na oči kako bi kontrast između vaših očiju i tona kože bio smanjen”, kaže ona. “Suptilan smokey eye je također odlična opcija.”

@alieenor

Réponse à @... My favourite ways to balance a medium contrast face, to experience the most beautiful glow up, still looking like yourself #contrast #contrastlevels #mediumcontrastmakeup #mediumcontrast #coloranalysis #colorimetrie #introspection #understandingyourself #glowup #confidence @Alieenor 🧡

♬ son original - Alieenor 🧡

High contrast makeup

Lice visokog kontrasta, kako to objašnjava Aliénor, je kada “imate vrlo veliku razliku u vrijednosti između crta vašeg lica. To je kada imate vrlo svijetlu kožu i vrlo tamnu kosu. Možete promijeniti svoju makeup rutinu u skladu s tim da ublažite kontrast.”Smokey eyes, tamni i intenzivni crveni ruž te trend italian siren vizažistica preporučuje za nekoga s visokim kontrastom. “U osnovi, želite vratiti intenzitet”, kaže ona u videu. “Ali to možete učiniti i na blaži način, poput korištenja crvenih usana i obraza srednjeg intenziteta” ili nanošenjem “mekšeg” smokey eyea. Aliénor korist smokey glam Emily Ratajkowski kao primjer.

@alieenor

Réponse à @Ashleyvdk The best way you can feel like yourself when wearing makeup is understanding your contrast level #contrastlevel #highcontrast #annehathaway #maralafontan #inestazi #monicabellucci #highcontrastmakeup #darkhair #contrast #colorseasonanalysis @Mara Lafontan @INES TAZI

♬ son original - Alieenor 🧡

Foto: Instagram (@raoulalejandre)

Učitati još
Zatvori