Netflix sprema seriju Ponos i predrasude. Fanovi misle da bi ova glumica bila savršena za glavnu junakinju
Netflix sprema seriju Ponos i predrasude. Fanovi misle da bi ova glumica bila savršena za glavnu junakinju

Netflix sprema seriju Ponos i predrasude. Fanovi misle da bi ova glumica bila savršena za glavnu junakinju

Bridgerton je jedna od najuspješnijih Netflixovih serija. Londonska aristokracija i regentsko doba izgleda privlače ljude, stoga se popularna platforma odlučila na još takvih sadržaja. Sprema se adaptacija poznatog djela Jane Austen – Ponos i predrasude te će biti u obliku serije. Projekt je tek u predgovorima i ne zna se puno o istome, no već cure neke informacije. A najviše pažnje dobiva potencijalna glavna glumica.

Ponos i predrasude

Kultno djelo

Jane Austen kultna je britanska spisateljica iz 18. i 19. stoljeća čiji su romani adaptirani za male i velike ekrane nebrojeno puta. Njezino najpopularnije djelo je roman Ponos i predrasude, jedan od ljubavnih klasika za koji su svi čuli. Radnja prati Elizabeth Bennett, mladu ženu te razvitak njezinog odnosa s gospodinom Darcyjem, bogatim aristokratskim zemljoposjednikom. Riječ je o klasiku engleske literature, a najpoznatije adaptacije su BBC-jeva miniserija iz 1995. s Colinom Firthom kao Darcyjem i Jennifer Ehle kao Elizabeth Bennet te film Joea Wrighta iz 2005. koji je puno poznatiji i često smatran najboljom adaptacijom tog djela do sad. U njemu Lizzy glumi Kiera Knightly, a Darcyja Matthew Macfadyen.

Što dosad znamo?

Kada se pojavila vijest o tome da Netflix radi svoju adaptaciju Ponosa i predrasuda, pročulo se kako bi glumica Daisy Edgar-Jones trebala utjeloviti glavnu junakinju. Podsjetimo, riječ je o britanskoj glumici koja se proslavila ulogom Marianne u miniseriji Normal People. To je popratila sjajnim ulogama u miniseriji Under the Banner of Heaven s Andrewom Garfieldom, u filmu Where the Crawdads Sing, a pojavila se i u ljetnom blockbusteru Twisters s Glenom Powellom. Mnogi su odmah počeli komentirati kako je glumica savršen izbor za Elizabeth Bennett. Edgar-Jones ulogama uvijek prilazi s nježnošću i senzibilitetom, a ne možemo primijetiti da izgledom malo i podsjeća na glumice koje su u prošlosti utjelovile ovu poznatu junakinju.

Međutim, ništa nije potvrđeno, a Daily Mail je prenio kako je Edgar-Jones navodno odbila ponuđenu ulogu. Ono što je vrlo vjerojatno jest da na scenariju radi Dolly Alderton, spisateljica iza hit romana Sve što znam o ljubavi (koju je i sama adaptirala za male ekrane).

Informacije su za sada šture, stoga možemo očekivati da ćemo morati poprilično čekati na seriju. Ovo pak nije prva Netflixova adaptacija Jane Austen. Prije dvije godine izašao je film Persuasion s Dakotom Johnson u glavnoj ulozi, no uz loše kritike. Ipak, dok čekamo seriju, na Netflixu možete pogledati jedan drugi film prema Jane Austenovom romanu – Razum i osjećaji. Riječ je o Oscarom nagrađenom filmu s Emmom Thompson, Kate Winslet i Hughom Grantom.

Foto: IMDb, Profil

Učitati još
Zatvori