Joker možda nije dobio dostojan nastavak, ali Smile itekako je. Sve o novom hit hororu
Joker možda nije dobio dostojan nastavak, ali Smile itekako je. Sve o novom hit hororu

Joker možda nije dobio dostojan nastavak, ali Smile itekako je. Sve o novom hit hororu

Kao što smo istaknuli u naslovu, Joker možda nije dobio dostojan nastavak, no isto se ne može reći za horor Smile 2 (Smiješak 2). Točnije, riječ je o ostvarenju na granici horora i psihološkog trilera koje je uspješno privukao brojne poklonike originalnog naslova, predstavljenog 2022. godine. Film je na kinoblagajnama debitirao u skladu s očekivanjima, nadmašivši po uspjehu ostvarenom u prvom vikendu i svog prethodnika.

Kad su nastavci u pitanju, što Joker jasno pokazuje, nije lako pogoditi ukus publike (posebno ako se odlučite na određena odstupanja od originala), no Smile 2 je uspješno prebrodio i tu prepreku. Premda žanr koji učestalo predstavlja nove nastavke, složit ćemo se kako je horor ujedno i žanr u kojem je te nastavke najlakše zeznuti. Srećom, Smile 2 nije potpao u ovu kategoriju.

Smile 2
Smile 2

Što nam donosi nastavak?

Podsjetimo, uspjeh horora Smile bio je samim time veći što je riječ o debitantskom ostvarenju neafirmiranog autora. Bez brige, Parker Finn ponovno je preuzeo scenarističku i redateljsku palicu. I dok je originalni naslov bio usmjeren na psihoterapeutkinju Rose Cotter i njeno suočavanje sa strašnom solom koja se očituje u jezivom smiješku, ovoga puta u središtu radnje je pop zvijezda Skye Riley koja počinje proživljavati niz sve uznemirujućih događaja dok se sprema krenuti na svjetsku turneju.

Dok se teror intenzivira, a pritisak slave postaje nesnosan, Skye mora zakoračiti u mračne tajne svoje prošlosti kako bi ponovno preuzela kontrolu nad vlastitim životom… prije nego što potpuno izgubi razum.

Smile 2
Smile 2

Nova glumačka ekipa

Mnogi su vjerovali kako će nastavak pratiti priču policajca Joela, ljubavnog partnera pred kojim stradava protagonistica originalnog naslova, no Smile 2 nudi potpuno novu plejadu likova, a samim time i glumačku ekipu. Ipak, upravo je Joelov lik poveznica dvaju nastavaka, a njegova uloga je ponovno pripala Kyleu Gallneru. Ostatak glumačke ekipe čine Naomi Scott, Lukas Gage i Rosemarie DeWitt.

Zanimljiv je i slijed odabira djece poznatih američkih glumaca kao protagonista pa je tako nakon Sosie Bacon, kćeri Kevina Bacona i Kyre Sedgwick, uloga u nastavku pripala i Rayu Nicholsonu, sinu glumačke legende Jacka Nicholsona.

Film Smile 2 trenutno igra u domaćim kinima, a njegov najavni video čeka vas u nastavku.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori