Bistro 96 nova je zagrebačka adresa za ukusnu francusku kuhinju s potpisom chefa Marija Mandarića
Bistro 96, otvoren 18. listopada u Maksimirskoj ulici, novo je gastronomsko osvježenje u Zagrebu koje donosi autentični francuski kulinarski doživljaj. Iza ovog zanimljivog koncepta stoji poznati chef Mario Mandarić, u suradnji s braćom Oliverom i Nikolom Ljubojevićem, velikim zaljubljenicima u francusku kuhinju. Već na otvorenju, atmosfera je bila topla i opuštena, s cozy šarmom koji odiše francuskim štihom, dok je pažljivo osmišljen jelovnik zadovoljio sve prisutne ljubitelje kvalitetne hrane.
Francuska veza
Jelovnik Bistroa 96 za sada nudi pet predjela, pet glavnih jela i četiri deserta, što pruža dovoljno izbora za svakoga, a opet je konceptualno promišljen i skladan. Klasici poput gratinirane juhe od luka i tartara bifteka (goveđi file začinjen je savršenom kombinacijom senfa, kapara, luka i svježih začina), uz delicije poput tournedousa Rossini, savršeno dočaravaju francusku gastronomsku tradiciju. Pačja prsa s kremom od mrkve i naranče jedno je od jela koja su nas posebno oduševila – nevjerojatno sočna i bogatog okusa. Juha od luka, nezaobilazni klasik francuske kuhinje, ovdje je savršeno izvedena, a njen pun i bogat okus zasigurno će privući mnoge.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Tournedous Rossini nemojte propustiti
Posebno bismo istaknuli tournedous Rossini, goveđi biftek s foie grasom i madeira umakom, koji je prava poslastica za ljubitelje mesa. Sočan filet mignon, pržen na maslacu, poslužuje se na hrskavom croutonu, prekriven svježom, kratko zapečenom foie gras, uz dodatak crnih tartufa. Sve zajedno zaokružuje bogati umak od Madeire koji daje jelu poseban pečat. Ono što ovaj vrhunski specijalitet, nazvan po skladatelju Gioachinu Rossiniju, čini dodatno posebnim jest činjenica da ga u Zagrebu ne možete pronaći nigdje drugdje, što ga čini nezaobilaznim za svakoga tko želi kušati nešto jedinstveno.
Cijene su pristupačne s obzirom na visoku kvalitetu hrane, a osoblje iznimno ljubazno, što dodatno pridonosi ugodnom iskustvu. Sudeći prema onome što smo kušali, Bistro 96 već se sada pozicionira kao potencijalna hit lokacija u Zagrebu za one koji žele uživati u okusima francuske kuhinje, uz ugodan ambijent i promišljen jelovnik.
Što je sve u ponudi?
Predjela:
- Steak tartar s klasičnim prilozima
- Pileća juha s griz knedlama i brunoisse povrćem
- Souffle suissesse s hrskavom pancetom
- Rižoto s peršinom i puževima
- Zapečena juha od luka
Glavna jela:
- Pačja prsa s kremom od mrkve i naranče, glaziranim mrkvama i umakom od naranče
- Tournedous Rossini – goveđi biftek s foie gras i madeira umakom
- File jelena s raguom od jelena u kelju i kremom od peršina
- Pile za dvije osobe s pilećim umakom i krumpir pireom
- Moules frites – Dagnje s pommes fritesom i majonezom od češnjaka
Deserti:
- Knedle sa šljivama u umaku od šljiva
- Creme brülée
- Čokoladni mousse s kompotom od višanja i crumbleom od čokolade
- Tart tatin sa chantilly kremom
Zagreb je dobio bistro kakav je dugo trebao, a Bistro 96 bi mogao postati nezaobilazna destinacija za sve one koji žele uživati u autentičnim okusima francuske kuhinje i to u kvartu (Maksimirska cesta 96) kojem baš nedostaje kvalitetnih gastronomskih sadržaja.
Dodatne informacije
Lokacija: Maksimirska cesta 96, Zagreb
Radno vrijeme: od ponedjeljka do nedjelje, od 11 do 23 sata
Rezervacije: 091 6077 960
Instagram: @bistro.96.zagreb
Foto: Journal, Instagram (@bistro.96.zagreb)