Ove jeseni čini se kao da je prisutna svojevrsna opsesija receptima s bundevom. Slatka i slana jela, napitci, pire od bundeve i pečene bučine sjemenke ove su sezone favoriti. Doručak koji sadrži pire od bundeve ili komadiće kuhane bundeve, a ove je godine jako popularan je Pumpkin Chia Pudding.
Jednostavan, zdrav recept gotov je u samp nekoliko minuta, a zatim odmara u frižideru. Nije potrebno kuhanje, a kao i kod klasičnog chia puddinga, volimo se probuditi na gotov doručak.
Recept za Pumpkin Chia Pudding
Sastojci:
- 1/4 šalice chia sjemenki
- 1 šalica mlijeka po izboru
- 2 žlice agavinog sirupa
- 1/2 šalice pirea od bundeve
- 1 žličica pumpkin spice mješavine
- 1/8 žličice soli
- 1/2 žličice arome vanilije
Postupak:
- U zdjeli pomiješajte mlijeko, agavin sirup, vaniliju, sol, pumpkin spice i pire od bundeve.
- Dodajte chia sjemenke i dobro promiješajte.
- Ostavite u hladnjaku na minimalno 4 sata (ili preko noći).
- Poslužite hladno, po želji dodajte grčki jogurt, malo cimeta, svježe voće, maslac od orašastih plodova ili nasjeckane orašaste plodove.
Ako puding servirate u staklenim čašama, poigrajte se sa slojevima – prvo stavite pumpkin chia pudding, pa red grčkog jogurta, a zatim red pirea od bundeve ili kuhanih kockica bundeve. Na vrhu neka bude grčki jogurt koji možete posipati cimetom ili pumpkin spice začinom.
Ovaj omiljen jesenski doručak možete jesti i kao desert ili snack – zdraviji je od bilo kakvih kolača, keksa i slastica, a okusom neće razočarati! U slučaju da vam nije dovoljno sladak, samo malo povećajte količinu agavinog sirupa.
Foto: Instagram