Ekskluzivno doznajemo: Nove lokacije koje nas čekaju na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu
Ekskluzivno doznajemo: Nove lokacije koje nas čekaju na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu

Ekskluzivno doznajemo: Nove lokacije koje nas čekaju na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu

Manifestacija Advent u Zagrebu službeno će započeti 30. studenog 2024. i trajati sve do 7. siječnja 2025. godine. No, sve će lokacije moći raditi i nekoliko dana prije službenog otvorenja. Riječ je o svojevrsnom razdoblju zagrijavanja, koje je uvedeno na prošlom izdanju manifestacije, odnosno takozvanom warm up periodu koji će trajati od 29. studenog do 2. prosinca.

Tek nakon svečanog otvorenja u subotu, 30. studenog lokacije će zasjati u punom sjaju te započeti s koncertima i kulturnim programima. Službeni program započet će, kao i svake godine, nakon paljenja prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića.

Advent u Zagrebu 2023_

Ovogodišnje adventske lokacije

Prva potvrđena nova adventska lokacija je Dolac, no još uvijek nije otkriveno koji nas sadržaji ondje čekaju. S druge strane, potvrđeno nam je kako će organizatori programa Fuliranje i Fooling Around Zagrepčanima predstaviti i novi program na trećoj lokaciji, no o tome više detalja uskoro.

Prilikom našeg razgovora s ekipom koja stoji iza najposjećenijih partija u gradu, doznali smo i kako će se u sklopu Adventa u Zagrebu, od 2. do 7. prosinca održati i Food Truck na Britancu.

Gornji grad će i ove sezone ostati bez adventskih manifestacija. No, sasvim je izvjesno kako će one ispuniti Trg bana Jelačića (zapadno od Sata), Europski trg, Trg Josipa Jurja Strossmayera, Gajevu i Bogovićevu ulicu te parkove Zrinjevac i Tomislavac, na kojem će ponovno biti postavljen Ledeni park.

Advent u Zagrebu 2023_

Doznajemo: Novi adventski program

Ekskluzivno doznajemo kako će nova lokacija nadolazećeg Adventa u Zagrebu biti i Trg Eugena Kvaternika, poznatiji pod lokalnim nazivom Kvatrić. Ondje nas očekuje program pod nazivom Jinglingz u sklopu kojeg će biti postavljeno 8 tematskih božićnih kućica. Uz gastro ponudu, u pripremi su i glazbeni nastupi pa je tako poznato kako će na službenom otvorenju nastupati Hari Rončević.

Uživajte u nevjerojatnoj božićnoj atmosferi, čarobnim dekoracijama, glazbi i ukusnoj hrani, radionicama i brojnim drugim veselim aktivnostima. Ujedinimo se u slavlju, pjesmi i radosti koje donosi najljepše doba godine, poručuju nam organizatori. A kako je zamišljen božićni ugođaj na Kvatriću možete vidjeti u nastavku:

Foto: Martina Movrić, Sanja Tušek, Promo

Učitati još
Zatvori