Bernina Express: Najljepše putovanje vlakom na koje se želimo uputiti ove zime
Bernina Express: Najljepše putovanje vlakom na koje se želimo uputiti ove zime

Bernina Express: Najljepše putovanje vlakom na
koje se želimo uputiti ove zime

Zima donosi posebnu magiju, a putovanja vlakom pružaju savršenu priliku za uživanje u idiličnim pejzažima. Budući da živimo ubrzanim načinom života, ponekad je dobro usporiti i uživati u trenutku. Stoga je ovakav tip putovanja kao stvoren za opuštanje. Dok vani pada snijeg i zimski ogrtač prekrije planine i nizine, putovanje vlakom čini se zbilja bajkovito i omogućuje nam da doživimo ljepotu koju pružaju zimski krajolici. Jedno od najljepših putovanja vlakom na svijetu svakako je ono vlakom Bernina Express, koji vodi putnike kroz zadivljujuće alpske predjele.

Vožnja vlakom Bernina Express, koji kreće iz švicarskog grada Chura i završava u talijanskom Tiranu, dugačka je 122 kilometra i traje oko četiri sata. Tijekom rute, vlak prolazi kroz 55 tunela i prelazi 196 mostova i vijadukata, pritom pružajući nezaboravne poglede na alpske vrhove, šarmantna sela i romantična jezera. Ovaj vlak prometuje duž dvije povijesne željezničke linije, Albula Line i Bernina Railway Line, koje su ujedno uvrštene na UNESCO-ov popis svjetske baštine.

Bernina Express_tawatchaiprakobkit_iStock-1815540289

Ljubitelji serijala o najpoznatijem čarobnjaku Harryju Potteru zasigurno će uživati u putovanju posebice na dijelu kada vlak prelazi preko mostova. Osim impresivnih mostova poput vijadukta Landwasser i kružnog vijadukta Brusio, Bernina Express vodi kroz romantične doline i slikovita sela poput St. Moritza, gdje putnici mogu istražiti lokalnu kulturu i ljepotu.

No možda najupečatljiviji dio putovanja jest dok se vlak uspinje na prijevoj Bernina, koji se uzdiže na 2253 metra nadmorske visine. Tada ćete uživati u pogledu na planinske vrhove, glečere i slikovite alpske doline.

U današnje užurbano vrijeme, važno je pronaći trenutke za usporavanje. Putovanje vlakom idealan je način da se povežemo s prirodom i uživamo u nevjerojatnim krajolicima. Stoga Bernina Express nije samo način putovanja, već prava pustolovina i uspomena za cijeli život.

Foto: iStock, Pexels, Instagram (@sheislittlewonderer)

Učitati još
Zatvori